Experts maken zich gereed voor vertrek naar Beiroet

Het verzekerde verlies als gevolg van de gigantische explosie in de haven van Beiroet, Libanon, zal meerdere verzekeringslijnen treffen. Maritieme experts geven aan dat het herinnert aan de risico's van gevaarlijke materialen in de toeleveringsketen. De tragedie zal ook een impuls geven aan tariefverhogingen in een reeds verhardende maritieme markt, zeggen verschillende bronnen.

Hoewel het te vroeg is om te weten hoeveel het verlies uiteindelijk zal zijn voor partijen als verzekeraars en de scheepvaart en wat het betekent voor bijvoorbeeld de eigendommen, bedrijfsonderbreking en de gastvrijheid van het land, de explosie zal er grote invloed op hebben.

Meer dan 2700 ton ammoniumnitraat, opgeslagen in een magazijn in de haven van Beiroet, werd gerapporteerd als de waarschijnlijke oorzaak van de enorme explosie op dinsdag 4 augustus, waarbij meer dan 160 doden en duizenden gewonden vielen. Dit resulteerde in wijdverspreide materiële schade. De regering van Libanon trad maandag af in de nasleep van de explosie. Tot nu toe hebben Hannover Re, Munich Re en Liberty Mutual gemeld dat ze claims verwachten naar aanleiding van de explosie in Beiroet. 

Onder verwijzing naar aanzienlijke onzekerheid in zijn schatting, schatte herverzekeringsmakelaar Guy Carpenter & Co. LLC in een rapport van afgelopen vrijdag de totale verzekerde verliezen van romp, vracht en havenfaciliteit op minder dan $ 250 miljoen. Diverse expertisebureaus maken zich op voor vertrek naar het gebied, zodra het mogelijk en toegestaan is.
Geplaatst op 12-08-2020

< VorigeVolgende >


Share on: