HCS en Saxion tekenen overeenkomst

HCS, onderdeel van NN Group, en Saxion Hogeschool hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitvoering van de opleiding Ziektewet Casemanagement. Hiermee bieden zij gezamenlijk een officiƫle casemanagementopleiding op post-hbo-niveau.

Foto: Fred Toussaint (HCS) en Caroline van de Molen (Saxion Hogeschool) ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van de opleiding Ziektewet Casemanagement

Met de opleiding Ziektewet Casemanagement kunnen HR-professionals met een hbo-vooropleiding zich specialiseren in verzuimproblematiek en re-integratie ten gevolge van arbeidsongeschiktheid.

Fred Toussaint, directeur HCS: “We zijn er trots op dat we onze casemanagementopleidingen samen met Saxion vormgeven. Een Ziektewet casemanager werkt voor zowel de werkgever als de uitkeringsgerechtigde. Hierdoor ontstaat een effectieve relatie met de ex-werknemer waar alle partijen voordeel van hebben.” Volgens Caroline van de Molen, directeur Academie Mens en Arbeid van Saxion leidt de samenwerking met HCS tot een actueel en gewenst post-hbo-aanbod op het brede terrein van ‘werk’. “Het opleidingstraject omvat lesuren en praktijkdagen. Zo wordt de kandidaat goed uitgerust met kennis op het gebied van sociale zekerheid en de juiste houding en communicatievaardigheden.”

Saxion is een kennisinstelling voor het hoger beroepsonderwijs en biedt uiteenlopende opleidingen (bachelor, master, associate degree, voltijd, deeltijd en cursorisch) en verricht toegepast onderzoek. De wisselwerking tussen mens en technologie staat daarbij centraal. HCS is specialist in begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en ondersteunt werkgevers met slimme oplossingen bij complexe sociale regelgeving. HCS combineert expertise, data en geavanceerde technologie tot gerichte services en praktische tools.

Geplaatst op 28-05-2020

< VorigeVolgende >


Share on: