Miriam van Dongen nieuw lid Raad van Commissarissen Achmea

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) hebben de aandeelhouders op 28 april ingestemd met de benoeming van Miriam van Dongen tot lid van de Raad van Commissarissen van Achmea.

Haar benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. De AVA heeft tevens Wim de Weijer herbenoemd als commissaris voor een periode van vier jaar.

Miriam van Dongen beschikt over ruime ervaring in de financiële sector. Als professioneel commissaris is zij onder meer verbonden aan PGGM en Optiver en was zij onder andere commissaris bij VIVAT. Daarvoor was zij CFO bij Achmea Zorg (2007-2009) en had zij verschillende directiefuncties bij Delta Lloyd. Miriam van Dongen heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

De Raad van Commissarissen van Achmea bestaat nu uit: Aad Veenman (voorzitter), Wim de Weijer (vicevoorzitter), Jan van den Berg, Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Mijntje Lückerath, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.
Geplaatst op 29-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: