Massaal thuiswerken door Sedgwick vroeg om opschalen in improvisatie

Massaal thuiswerken vroeg om het opschalen van de improvisatie bij de collega’s van expertisebureau Sedgwick. Tegelijkertijd nog 'even' een verhuizing van kantoor Rotterdam organiseren én zorgen dat de dagelijkse dienstverlening gewoon doorloopt. "Wat wij met elkaar afgelopen week hebben gepresteerd is iets om supertrots op te zijn."

Foto: thuiswerkplek Michel Kool

Gelukkig werd thuiswerken al langer gefaciliteerd. Met inzet van een aantal extra laptops en mobiele telefoons was het in deze tijd voor iedereen in relatief korte tijd mogelijk om vanuit huis aan de slag te kunnen. 
Het 100% thuiswerken maakt ook direct duidelijk wat het samenwerken op kantoor zo waardevol maakt. Directe hulp van een collega bij een lastig dossier, samen een bakje koffie doen én spontaan op een nieuw briljant idee komen. Of een praatje met een collega die een lastige tijd doormaakt. De onderlinge geintjes en het samen lachen, samen huilen. Of als afsluiting van een werkweek samen een drankje doen op de vrijdagmiddagborrel.   
 
De kantoorborrels gaan de komende tijd niet door, maar er is weldegelijk behoefte aan verbinding. Digitaal is dan wel iets heel anders, maar dat prikkelt juist de creativiteit. Afgelopen week hebben we de eerste digitale vrij-mi-bo georganiseerd en aan onze werknemers gevraagd om foto’s en tips te delen via een nieuw digitaal, intern platform.

In de eerste editie van het interne videoplatform heeft Jeroen Fröhlich een videoboodschap gemaakt en zijn waardering uitgesproken voor alle inspanningen en de flexibiliteit en creativiteit waarmee iedereen binnen Sedgwick zich heeft aangepast aan de nieuwe werksituatie. “Ik ben trots op de veerkracht en creativiteit van onze mensen.”
Inmiddels hebben we ook een Sedgwick Nederland-playlist, waar we naar kunnen luisteren tijdens het thuiswerken. Aan alle collega's wordt gevraagd hun favoriete liedjes toe te voegen.
 
In de afgelopen week is er ook nog 'gewoon' een interview geweest met het SCHADE magazine. Hoofdredacteur Cindy van der Helm heeft via WhatsApp videobellen een interview gehouden met Hans Tiemersma, Jochem van Rossum en Martin de Haan. Dit was ook een nieuwe ervaring, maar het is allemaal goed verlopen. Het interview zal te lezen zijn in de volgende editie van het magazine, welke eind april verschijnt.
 
Geplaatst op 27-03-2020


Share on: