HDI Group neemt het Berlijnse Perseus Technologies GmbH over

De HDI Group heeft het Berlijnse Perseus Technologies GmbH overgenomen. De start-up heeft zich gespecialiseerd in het voorkomen van cyberrisico's en het verlenen van noodhulp op cybergebied.

De overname stelt de HDI Group in staat om naast andere diensten uit één hand ook cyberverzekeringspolissen en cybersecurity-concepten aan te bieden. Het doel is om het bedrijfsmodel van Perseus doorlopend te ontwikkelen. Het bedrijf blijft onder leiding staan van Richard Renner, die sinds november 2018 de Managing Director van Perseus is.

Op het gebied van Cyber is de HDI Group succesvol actief als grote industriële verzekeraar en in de sector van de zakelijke klanten. Door de overname kan HDI de huidige samenwerking met Perseus voortzetten. Sinds begin 2019 zijn HDI Versicherung AG en HDI Global SE partners van Perseus en hebben ze de diensten van het bedrijf geïntegreerd in hun cyberbeveiliging.
 
De aankoop van het bedrijf is op 1 februari 2020 afgerond. Perseus blijft met het volledige personeelsbestand van ongeveer 35 medewerkers gevestigd in de Berlijnse Fintech Hub H:32 en behoudt zijn status als onafhankelijk merk en leverancier voor bestaande klanten en derde partijen.
 
De vorige aandeelhouders waren Hannover Rück SE (Hannover Re), eveneens onderdeel van de Talanx Group, en finleap, het toonaangevende Fintech-ecosysteem in Europa. Zij hebben hun krachten gebundeld om Perseus op te bouwen en hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf.
 
 
 
Geplaatst op 07-02-2020

Volgende >


Share on: