Bas de Voogd draagt positie CEO Voogd & Voogd Group B.V. over

Na ruim 22 jaar leiding te hebben gegeven aan Voogd & Voogd heeft Bas de Voogd (1963) besloten zijn positie als CEO per 1 maart 2020 over te dragen aan de huidige CFO/COO Michael de Nijs (1968).

Foto: Bas de Voogd

In de toekomst blijft Bas de Voogd betrokken bij de Voogd & Voogd Group B.V. door zijn aandeelhouderschap en zijn nieuwe rol als Voorzitter van de Raad van Commissarissen. In deze rol zal hij zich in het bijzonder richten op de strategie en de innovatie van diensten voor klanten van het bedrijf.
 
“We mogen er met al onze medewerkers trots op zijn dat we al meer dan 10 jaar door de financiële adviseurs van Nederland zijn uitgeroepen tot de beste serviceprovider voor schadeverzekeringen. Samen met Michael heb ik de laatste 12 jaar het executive team inhoud gegeven. Dat Michael mij nu opvolgt is gegeven zijn ervaring, kennis, talenten, energie en passie de meest logische en beste stap voor ons bedrijf.

Op het moment dat ik het roer overdraag aan Michael verandert de aansturing van het bedrijf niet. In het voorjaar van 2020 zal Michael in samenspraak met de Raad van Commissarissen de aansturing van het bedrijf nader afstemmen op hetgeen nodig is om de verdere groei van ons bedrijf op de meest professionele en innovatieve wijze inhoud te geven. Vanzelfsprekend worden ook de Ondernemingsraad en de AFM hierin gekend.”
 
Over de Voogd & Voogd Group B.V.
De full service provider op het gebied van schadeverzekeringen beheert in Nederland, voor 20 verzekeraars enerzijds en 5.000 adviseurs anderzijds, ruim 3,3 miljoen polissen van 1,5 miljoen klanten. De serviceprovider incasseert op deze portefeuille 590 miljoen euro premie per jaar en wikkelt meer dan 100.000 schades af. Het bedrijf, waar Diks Verzekeringen en Nationale-Nederlanden Verzekeren Services ook onderdeel van uit maken, is opgericht in 1909 door de overgrootvader van Bas de Voogd en heeft op dit moment zo’n 585 medewerkers. Naast Bas de Voogd zijn ook Michael de Nijs en Five Arrows Principal Investments (Rothschild & Co) aandeelhouder.
Geplaatst op 26-01-2020

< VorigeVolgende >


Share on: