SMABTP Group verwerft 100% belang in DUPI Group

SMABTP Group heeft met ingang van 28 juni 2024 het volledige eigendom verworven van DUPI Group B.V.. De aandelen die voorheen in handen waren van directeuren en aandeelhouders Stijn Bakkeren (CEO) en Anton Cornel (CCO) zijn overgedragen aan SMABTP. Zowel Bakkeren als Cornel zullen op 30 september 2024 terugtreden uit hun functie en daarmee de weg vrijmaken voor nieuw leiderschap.

Foto: (l) Anton Cornel en (r) Stijn Bakkeren

Voortzetting van DUPI's waarden en activiteiten
Stijn Bakkeren en Anton Cornel laten een gezond en bloeiend bedrijf achter en zullen de komende maanden gebruiken om te zorgen voor een soepele overgang en overdracht aan het huidige managementteam van DUPI.

De kernwaarden en ondernemersgeest van DUPI blijven intact. DUPI Underwriting Agencies zal blijven opereren als een Managing General Agent (MGA), die voor zijn verzekeringsactiviteiten gebruik maakt van de capaciteit van zowel SMABTP als andere maatschappijen.

DUPI blijft actief op de Nederlandse markt en in andere landen waar we momenteel actief zijn: België, Duitsland en Denemarken. Op die manier profiteren we van de stabiliteit en de langetermijnaanpak van het deel uitmaken van een grotere groep. SMABTP's capaciteit, bottom-line cultuur en lokale aanpak zijn de elementen die ervoor zorgen dat DUPI zal blijven bloeien en groeien onder de nieuwe eigenaar.

Het leiderschap van DUPI
In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke inspanningen geleverd om een stabiele basis en een sterk leiderschap voor DUPI te creëren. Nu Stijn en Anton vertrekken, laten ze een ervaren team achter dat klaar staat om het bedrijf naar het volgende hoofdstuk te leiden.

Het huidige Executive Committee van DUPI Group bestaat uit Stijn Bakkeren (Chief Executive Officer), Anton Cornel (Chief Commercial Officer), Marleen Mac-Donald (Chief Financial Officer), Lars Hendriksen (Chief Operating Officer), Emiel Paaij (Chief Underwriting Officer), Erwin Henkes (Deputy CCO) en Michiel Cuper (Deputy COO). Vanaf 1 oktober 2024 zal Erwin Henkes de verantwoordelijkheden van Anton Cornel overnemen als CCO. Momenteel wordt gezocht naar een nieuwe CEO om Stijn Bakkeren op te volgen.
 
Strategische fit en toekomstige groei
SMABTP brengt een schat aan ervaring en een sterke strategische afstemming om DUPI's voortdurende succes en duurzame groei in de zakelijke verzekeringsmarkt te ondersteunen. Met de steun van SMABTP zullen de klanten van DUPI profiteren van een grotere capaciteit, betrouwbaarheid en expertise.
 
Verklaringen van de leiding
Stijn Bakkeren, CEO van DUPI Group, verklaarde: "Nu SMABTP 100% aandeelhouder wordt van DUPI, heb ik er alle vertrouwen in dat Anton en ik een sterk en veerkrachtig bedrijf achterlaten. DUPI is goed gepositioneerd voor een mooie en stabiele toekomst onder SMABTP's eigendom. Hun uitgebreide kennis van de verzekeringsmarkt en hun toewijding aan lange termijn investeringen zullen DUPI ongetwijfeld helpen haar doel te bereiken om de verzekeraar bij uitstek te worden voor ondernemers die complexe risico's willen verzekeren. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en enthousiast over de toekomstige mogelijkheden voor DUPI."
 
Pierre Esparbes, CEO van SMABTP, licht toe: "SMABTP ondersteunt al meer dan 160 jaar met succes bedrijven in de bouwsector. Ons sterke, stabiele en goed gekapitaliseerde bedrijf is verheugd om DUPI te verwelkomen in onze Groep. Deze overeenkomst zal ons in staat stellen om onze expansie in Europa te versnellen en onze groei in de verzekeringsmarkt van de bouwsector te stimuleren.
Geplaatst op 02-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: