Verzekeringsoplossingen voor EV's kunnen leiden tot verschuiving

Traditionele verzekeraars hebben zich moeten aanpassen aan de hoge reparatiekosten van elektrische auto's en de snelle invoering in China, Europa en het Verenigd Koninkrijk, wat heeft geleid tot aanzienlijke verhogingen van de verzekeringspremies.

De race naar 100% elektrische voertuigen (EV) tegen 2035 is serieus begonnen. Meer dan 15 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Japan en Canada, hebben een klimaatbeleid geïnitieerd dat de verkoop van nieuwe voertuigen met 100% emissievrije voertuigen (ZEV's) verplicht stelt voor lichte voertuigen in 2035 of eerder.

In een poging om het verkoopmomentum te ondersteunen en de bezorgdheid over verzekeringen te verminderen, hebben sommige fabrikanten van elektrische voertuigen op maat gemaakte oplossingen bedacht door verzekeringsfilialen op te richten of samen te werken met een nicheverzekeringsmaatschappij om dekking op maat te bieden voor hun merken.

Het autoverzekeringslandschap kan in de toekomst veranderen als de nieuwe EV-merken in staat zijn om een aanzienlijk marktaandeel te verwerven en besluiten om door te gaan met het creëren van op maat gemaakte verzekeringsoplossingen om hun auto's aantrekkelijker te maken voor de prijsbewuste massamarkt.

"Verzekeraars in Europa en het Verenigd Koninkrijk hebben zich moeten aanpassen aan het snelle adoptietempo door proactief de prijsmodellen te herzien naarmate er meer EV-claims worden gegenereerd", zegt Victor Adesanya, Vice President Insurance. "Dit heeft geleid tot aanzienlijke tariefverhogingen, deels vanwege het hogere prijskaartje van EV's en deels omdat ze duurder zijn om te repareren."

Lees HIER het volledige commentaar van Morningstar DBRS

Geplaatst op 23-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: