Allianz Partners meldt recordresultaat met groei in alle bedrijfssegmenten

Allianz Partners, een wereldleider in verzekerings- en hulpverleningsdiensten, heeft vandaag de resultaten voor het volledige jaar 2023 bekendgemaakt met 9,3 miljard euro aan totale omzet en een bedrijfsresultaat van 301,2 miljoen euro. Dit is de sterkste financiële prestatie in de geschiedenis van Allianz Partners.

Alle bedrijfsonderdelen lieten een aanhoudende groei zien - gestimuleerd door de sterke groei van internationale reizen, een dubbelcijferige groei in mobiliteit en hulpverlening en een recordgroei van 23,4% in de gezondheidszorgactiviteiten van Allianz Partners.

Voor alle bedrijfsonderdelen van Allianz Partners:
  • De bedrijfsactiviteiten op het gebied van gezondheid presteerden bijzonder sterk dankzij organische groei, het MKB-segment en nieuwe lokale partnerschappen met verzekeraars.
  • De sterke ontwikkeling van de hulpverleningsactiviteiten werd grotendeels gedreven door de bedrijfsonderdelen Pechhulp en Wonen & Welzijn, terwijl de groei in Mobiliteit afkomstig was van bestaande en nieuwe klanten in Europa en Noord-Amerika.
  • De groei in onze reisverzekeringsactiviteiten werd gestimuleerd door de solide prestaties in de Aziatische en Pacifische regio's, Noord-Amerika en Europa.
 
Een diepere kijk op de bedrijfsonderdelen van Allianz Partners:


De activiteiten op het gebied van gezondheid groeiden aanzienlijk, met een stijging van 23,4%, met een omzet van 2,959 miljard euro vorig jaar.
Het bedrijf zette zijn dubbelcijferige omzetgroei voort, dankzij een combinatie van organische groei, een versterkte aanwezigheid in het wereldwijde MKB-segment en nieuwe partnerschappen met lokale verzekeraars voor een grotere klantendekking. Grensoverschrijdende ziektekostenverzekeringen, diensten en administratie zijn versterkt door een aanzienlijke toename van de regionale aanwezigheid via extra operationele ondersteuningscentra voor klanten in Azië-Pacific en het Midden-Oosten. Samen met de uitrol van digitale zorgdiensten via het Lumi gezondheidsecosysteem, waarvan alleen al in 2023 meer dan 1 miljoen gebruikers hebben geprofiteerd, plaatsen deze veranderingen het bedrijf in een sterke positie om verder op te schalen.
 
De reisverzekeringsactiviteiten stegen met 8,0%, met 3,297 miljard euro aan inkomsten in 2023.
Deze significante ontwikkeling werd gedreven door groei in de APAC-regio, Noord-Amerika en Europa. Het reisherstel in Australië en Nieuw-Zeeland voedde de groei van reizen in de APAC-regio. De reisprestaties in Noord-Amerika hielden aan en droegen bij aan een verdere toename van offline kanalen en B2C-activiteiten. De Europese groei werd voornamelijk gedreven door de financiële dienstverleningssector in het Verenigd Koninkrijk, samen met luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus in Frankrijk. Met de recente lancering van de allyz mobiele app zet Allianz Partners zijn expansie en investeringen in digitale platforms voor klanten voort.
 
De bedrijfstak Mobiliteite & Hulpverlening rapporteerde een omzet van 2,902 miljard euro, een stijging van 11,2% op jaarbasis.
Pechhulp liet een sterke groei zien in de Europese markten, met name in Frankrijk, Spanje en Zwitserland, evenals in Latijns-Amerika, voornamelijk in Brazilië. Wonen deed het goed in heel Europa, vooral in Duitsland en Oostenrijk, en groeide ook aanzienlijk in Australië. Welzijn, dat diensten biedt voor het dagelijks leven zoals revalidatieondersteuning, groeide ook op jaarbasis, voornamelijk dankzij nieuwe klanten in Oost-Europa. De Mobile Device and Digital Risk (MDDR) activiteiten bleven over het algemeen stabiel, met aanzienlijke groei in India, Spanje en Frankrijk, gecompenseerd door het opschonen van de portefeuille in geselecteerde markten. Mobiliteit boekte een omzetstijging van 8%, dankzij bestaande klantrelaties, nieuwe klanten in Europese en Aziatische doelmarkten, geïntegreerde verzekeringen en de groei van speciale dekkingen, met name rond nieuwe en micromobiliteit. De bedrijfstak Mobiliteit betrad ook met succes de Amerikaanse markt, met verdere groeikansen in 2024.

Tomas Kunzmann, CEO van Allianz Partners: "2023 was opnieuw een recordjaar voor Allianz Partners in termen van totale omzet en winst, in navolging van de recordresultaten in 2022. De reisbusiness blijft bloeien, onze gezondheidszorgbusiness zag een enorme groei en er was een uitstekend momentum in onze hulpverenings- en mobiliteitsbusiness wereldwijd. Als gevolg hiervan is onze voortdurende groei gebouwd op solide fundamenten, terwijl we investeren in de digitalisering van onze diensten en tegelijkertijd de menselijke benadering en het hoogste niveau van klanttevredenheid garanderen. 
“Dankzij deze sterke financiële prestaties loopt Allianz Partners voorop in de transformatie van de verzekeringsbranche. We blijven innoveren en investeren aanzienlijk in digitale transformatie, waaronder de uitrol van ons marktleidende digitale platform, allyz, in al onze branches. Dankzij de inzet van ons team van meer dan 22.000 medewerkers over de hele wereld, ben ik zeer positief over de vooruitzichten voor de komende jaren en dat we op koers liggen om ons doel van een verdubbeling van de inkomsten in 2030 te bereiken."
 
Bekijk hier een video met de belangrijkste resultaten van Allianz Partners in 2023: Allianz Partners | Our 2023 Key Figures - YouTube
 
Geplaatst op 24-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: