Adfiz organiseert roadschows over nieuwe actieve transparantieregels

De afgelopen jaren heeft Adfiz voortdurend benadrukt dat de actieve transparantieregels haalbaar moeten zijn voor adviseurs. Nu zijn deze regels van kracht. Om je te begeleiden bij de implementatie van deze nieuwe regels, om je de mogelijkheden te tonen en om uit te leggen hoe je het fijnmazige gemiddelde kunt berekenen, organiseert Adfiz vanaf 19 april verschillende sessies door het hele land.

Op zes verschillende locaties zullen we bijeenkomsten houden over actieve provisietransparantie. Na afloop beschik je over alle benodigde informatie en tools om deze regels effectief te implementeren binnen jouw kantoor.

Per 1 juli geldt de verplichte actieve transparantie bij nieuwe schadeverzekeringen voor particulieren. Je moet de consument dan vóór het afsluiten van een nieuw contract informeren over de dienstverlening die hij van jou mag verwachten en de hoogte van de provisie.

De hoogte van de provisie kan je bepalen op basis van het fijnmazig gemiddelde. Om dit te kunnen berekenen hebben we een rekenbox voor je ontwikkeld. Tijdens de roadshow leggen we je uit hoe deze rekenbox werkt en gaan we er samen mee aan de slag.

Spannender wordt – zo is de inschatting van experts – hoe je de consument informeert over je dienstverlening en de kosten daarvan. Niet omdat de boodschap zo dramatisch is, maar wel omdat het aanpassen van iets wat je automatisch en al jarenlang doet, lastig is. Het gesprek met de klant is namelijk een tweede natuur voor ons. Daar verandering in brengen, vraagt om voorbereiding, zorg, aandacht en discipline.

Met de tools en de informatie uit de sessies kun je direct starten met het implementeren van actieve provisietransparantie binnen jouw organisatie. Kijk op onze evenementenpagina voor de exacte data, locaties en tijden. De kosten voor deelname zijn € 49,-.

Roadshows:
19 april, Van der Valk Assen: ontvangst 09:00 uur, programma 09:30 uur tot 11:30 uur
22 april, Van der Valk Apeldoorn: ontvangst 09:00 uur, programma 09:30 uur tot 11:30 uur
23 april, Van der Valk Houten: ontvangst 14:30 uur, programma 15:00 uur tot 17:00 uur
25 april, Van der Valk Dordrecht: ontvangst 14:30 uur, programma 15:00 uur tot 17:00 uur
13 mei, Van der Valk Eindhoven: ontvangst 09:00 uur, programma 09:30 uur tot 11:30 uur
14 mei, Van der Valk Oostzaan: ontvangst 14:30 uur, programma 15:00 uur tot 17:00 uur

Je kunt je HIER aanmelden voor het evenement.

 
Geplaatst op 27-03-2024

< VorigeVolgende >


Share on: