Woensdag 19 april: Dag van de Fietshelm

Op woensdag 19 april 2023 vindt de tweede nationale Dag van de Fietshelm plaats. Het doel van deze dag is om het belang van de fietshelm onder de aandacht te brengen bij jong en oud, en zo de kans op hersenletsel na een fietsongeluk te verkleinen.

De Landelijke Dag van de Fietshelm is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen in samenwerking met het HersenStrijd fonds en de Hersenstichting. Door het gehele land worden activiteiten georganiseerd om fietsers bewust te maken van het belang van een fietshelm. Extra aandacht gaat uit naar oudere (e)-bikers en kinderen. 

Lees ook: Getest: de 15 beste fietshelmen uit alle prijscategorieën


Fietshelm verkleint de kans op ernstig letsel met 60 procent
Wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar meer mensen in het verkeer overlijden op de fiets dan in de auto? En dat terwijl het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en/of hersenletsel bij een botsing of val verkleint met 60 procent, en de kans op dodelijk hoofd- of hersenletsel zelfs met 70 procent.

Als iedere Nederlander een fietshelm draagt, zijn er naar schatting 85 verkeersdoden en 2500 tot 2600 ernstige verkeersgewonden minder per jaar. Reden genoeg om je hard te maken voor het dragen van een fietshelm op élke fiets.

19 april is de tweede nationale Dag van de Fietshelm. In iedere provincie wordt die dag bewustwording gecreërd onder fietsers om het belang van de fietshelm nogmaals te noemen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Wil je weten wat er in jouw provincie gebeurt? Ga naar de acitiviteitenkalender!

Geplaatst op 18-04-2023

< Vorige


Share on: