Sedgwick en Kennedy van der Laan stelden samen onderzoeksprotocol op

De coronacrisis brengt vele onzekerheden en nieuwe risico’s met zich mee. Sedgwick heeft in samenwerking met Kennedy van der Laan Advocaten een onderzoeksprotocol opgesteld dat kan dienen bij een vermeende beroepsziekte als gevolg van besmetting met COVID-19.

“Dit is één van de risico’s die wij zien in relatie tot COVID-19”, stelt Martin de Haan, General Manager Personen bij Sedgwick. Sedgwick en Kennedy van der Laan beogen hiermee een snel, specifiek onderzoek te kunnen uitvoeren waardoor er binnen een zo kort mogelijke tijd meer duidelijkheid kan worden verkregen omtrent de mate van blootstelling en de eventuele aansprakelijkheid. Martin de Haan vermeldt verder dat “Sedgwick de samenwerking met Kennedy van der Laan heeft gezocht omdat dit advocatenkantoor al eerder aandacht heeft besteed aan de aansprakelijkheidsrisico’s gerelateerd aan COVID-19."

Petra Oskam, partner en Advocaat Verzekeringen & Aansprakelijkheid bij Kennedy van der Laan vult aan: “Sedgwick heeft ons gevraagd mee te denken over een protocol waarin de diverse juridische aspecten die bij de beoordeling van aansprakelijkheid aan de orde komen, zo snel en helder mogelijk worden betrokken. Als het onderzoek conform het protocol is uitgevoerd, zal het ons handvatten aanreiken, die gebruikt kunnen worden bij de juridische beoordeling van aansprakelijkheid."

Voor nadere informatie over het protocol kunt u contact opnemen met Martin de Haan.
Mail naar martin.dehaan@nl.sedgwick.com of bel 06-23228840.
Geplaatst op 31-07-2020

< VorigeVolgende >


Share on: