Annuleringsdekking bij vakantie toch het overwegen waard

Verzekeraars hebben de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen zodanig aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is. Hoewel zo’n tweede piek en het moment van uitbreken onzeker zijn, is het bestaan van het virus dat uiteraard niet. Kosten voor annuleringen ten gevolge van corona worden daarom niet langer vergoed.

Nederland komt langzaamaan weer in beweging. Nu de zomer in aantocht is, overweegt menigeen een (binnenlandse) vakantie te boeken, met het risico dat de gevreesde tweede golf van het coronavirus alsnog roet in het eten zal gooien.

Een annuleringsdekking kan echter toch het overwegen waard zijn, ook voor een vakantie in Nederland. Als een verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus is de annuleringsdekking namelijk wél van toepassing. Meestal moet hiervoor een doktersverklaring kunnen worden getoond en soms moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten (zoals een longontsteking) of van een ziekenhuisopname. In quarantaine moeten is op zichzelf geen verzekerde gebeurtenis. Een ander gevolg van de coronacrisis kan een onverwacht ontslag zijn. Ontslag van een vaste baan is bij vrijwel alle producten een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke baan ligt dit anders: bij iets meer dan de helft van de onderzochte producten is dit een verzekerde gebeurtenis. Meer hierover is te lezen in het Special Item Reisverzekeringen, gratis te downloaden vanaf specialitem.nl 

De jaarlijkse MoneyView ProductRating Reisverzekeringen heeft het volgende resultaat opgeleverd:

ProductRating Doorlopende reisverzekeringen
Vijf sterren voor voorwaarden 
Allianz Global Assistance – Doorlopende Reis Premium
ANWB/Unigarant – Doorlopende Reis Compleet/Uitgebreid
Europeesche – Doorlopende Reis Optimaal

Vijf sterren voor prijsstelling
De Internationale – Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld
nowGo/SNS – Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld
Univé – Doorlopende Reisverzekering

ProductRating Kortlopende reisverzekeringen
Vijf sterren voor voorwaarden 
ANWB/Unigarant – Kortlopende Reis Compleet/Uitgebreid
Europeesche – Kortlopende Reis Optimaal

Vijf sterren voor prijsstelling
Aon – Kortlopende Reisverzekering
nowGo – Kortlopende Reisverzekering
 
Bron: Moneyview
Geplaatst op 02-06-2020


Share on: