Wijzigingen raad van commissarissen Nh1816 Verzekeringen

De raad van commissarissen van Nh1816 Verzekeringen neemt afscheid van Hein Aanstoot in de functie van commissaris en verwelkomt tegelijkertijd per 24 april Peter Leermakers als nieuwe commissaris.

Foto: Peter Leermakers

President commissaris de heer Schneider benadrukt tijdens de onlangs gehouden RvC vergadering de huidige bijzondere omstandigheden. Via videoconference neemt hij formeel afscheid van de heer Aanstoot als commissaris en verwelkomt hij de heer Leermakers als nieuwe commissaris.
 
De heer Aanstoot (1945) heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Zo trad hij in 1969 in dienst bij de DAS Rechtsbijstand als commercieel directeur. De overstap naar Elvia / London Verzekeringen volgde in 1989, waar hij als algemeen statutair directeur (vanaf 1995) afsloot in 2007. Daarna was hij werkzaam als directeur van het SIVI. Deze functie heeft hij tot medio 2014 vervuld. Tijdens zijn loopbaan werden tevens voor het Verbond van Verzekeraars vele nevenactiviteiten vervuld. De heer Aanstoot is sinds 2007 commissaris bij Nh1816 Verzekeringen en tot en met eind 2018 president commissaris. 
 
“Met voldoening kijk ik terug op een periode van dertien jaar, waarin ik betrokken ben geweest bij de groei en bloei van het mooie bedrijf Nh1816 in al zijn entiteiten. Een groei van 80 naar 370 miljoen, met blijvend hoge waardering van consument en adviseur, is uniek. Ik ben trots dat ik hieraan een bijdrage heb mogen leveren,” aldus aftredend commissaris Hein Aanstoot. De heer Schneider vult aan: “De heer Aanstoot heeft veel voor de organisatie betekend en bijgedragen aan de groei. Wij danken hem daarvoor.”
 
De heer Leermakers (1964) is een zeer ervaren en veelzijdige professional uit de financiële branche. Momenteel is hij bestuurder van SRK Groep (met o.a. het nieuwe juridische merk voor consumenten, BrandMR). Hij heeft ruim 20 jaar leidinggevende ervaring op directie- en bestuursniveau. Ook heeft hij ruime ervaring als Commissaris/Voorzitter RvC van verschillende middelgrote ondernemingen. Leermakers: “Ik vind het een eer om in de rol van commissaris een bijdrage te mogen leveren aan een schadeverzekeraar met zo’n mooie historie en reputatie. De excellente performance naar klant en adviseur maakt Nh1816 uniek in de verzekeringsmarkt.”
 
Directie (Lex Verëll, Cas Verhage en Rémon Chattellon) en de RvC (Erik Schneider, Rob van Os en Roemer Boogaard) zijn blij met de benoeming van Peter Leermakers en wensen hem veel succes.
 
Geplaatst op 29-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: