VACATURE RIJKSWATERSTAAT: Schadebehandelaar - Utrecht

Dagelijks maken vele mensen gebruik van de wegen en vaarwegen waar Rijkswaterstaat de beheerder van is. Als schadebehandelaar zet jij je juridische expertise in om vorderingen en claims rondom de infrastructuur op een accurate en heldere wijze af te handelen. Ben jij een aanpakker die het leuk vindt om in een hoog tempo veel dossiers te verwerken? Krijg jij energie van het samenwerken met collega's om zaken tot in detail uit te pluizen? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Samen met ongeveer dertig collega's ben je werkzaam op de afdeling BJV Schade. Hier worden de kosten voor herstel van schade verhaald die door toedoen van bestuurders van motorvoertuigen of vaartuigen aan de infrastructuur van Rijkwaterstaat zijn aangebracht.

Daarnaast behandelt de afdeling claims, waarbij de burger schade heeft geleden aan zijn motorvoertuig of vaartuig, door handelen of juist nalaten van Rijkswaterstaat. De basis voor de afhandeling van deze zaken is het aansprakelijkheidsrecht.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het voeren van correspondentie met derden zoals burgers en verzekeraars op het gebied van vorderingen danwel eenvoudige claims. De dossiers worden volledig afgehandeld in een module van SAP, een goede kennis van dit systeem is daarom van belang.

Dit is waar jij voldoening uithaalt
Binnen de afdeling streven we ernaar om ons werk elke dag beter te doen. Je krijgt energie van een goede samenwerking met je collega's. Naast het afwikkelen van dossiers, kun je gevraagd worden om op afdelingsbrede taken een actieve rol te spelen. We moedigen je aan om mogelijkheden te signaleren en concrete voorstellen te doen voor kwaliteitsverbetering binnen de afdeling.

Wat wij aan jou waarderen
Om het standpunt van Rijkswaterstaat helder en correct te verwoorden, ben je zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig. Op onze afdeling is het werktempo hoog; we verwerken veel dossiers. Jij bent op je best als het gaat om onder druk presteren, wat erin resulteert dat je jouw dossiers altijd op een correcte wijze kunt afwikkelen. Ten slotte ben je in staat om verbanden te leggen tussen gegevens en informatie en maak je realistische planningen en inschattingen wat betreft je eigen zaken.

Rijkswaterstaat werkt conform de adviezen van het RIVM rondom COVID-19 en heeft een aangepaste selectieprocedure.

Functie eisen

  • je hebt een mbo-diploma niveau 4 in een relevante richting, zoals bijvoorbeeld Juridisch Medewerker of Bank- en verzekeringswezen;
  • je hebt minimaal twee jaar ervaring op het betreffende werkgebied (aansprakelijkheidsrecht) en affiniteit met schadebehandeling;
  • je hebt ervaring met geautomatiseerde systemen, met name SAP;
  • je hebt kennis van bedrijfsmatige, bestuurlijke en juridische processen.

 

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris: Schaal [8], min € 2675 - max € 3617 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Uren per week: 36 - 36 uur per week


Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificaten. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.


Interessante extra's
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.


Bijzonderheden

  • Sluitingsdatum van deze vacature is donderdag 20 januari 2022. 
  • Je standplaats is Utrecht, maar vanwege de huidige coronamaatregelen werken we deels vanuit huis;
  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.


Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Hybride solliciteren
Onze selectieprocedure is vernieuwd en hybride. Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online zullen plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt zoveel mogelijk op locatie gedaan, maar door de huidige maatregelen van het RIVM zullen ook deze gesprekken nu online plaatsvinden. Meer informatie kun je terugvinden op de pagina Solliciteren.

U kunt hier direct solliciteren
 

Jouw toekomstige afdeling
De Corporate Dienst is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit de eenheid Klant & Services en de drie directies Communicatie, Personeel en Recht, Facilitair en Financiën en Bedrijfsvoering & Inkoop. Wij zorgen voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Dit doen wij door het leveren van bedrijfsvoeringsdiensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed. Daarnaast zijn we actief buiten Rijkswaterstaat: ook andere rijksoverheden en partijen als gemeenten en waterschappen nemen producten en diensten bij ons af. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen binnen de CD, verspreid over bovengenoemde gebieden.

 

BJV Schade
Vanuit de afdeling BJV Schade worden vorderingen en claims afgewikkeld. Bij vorderingen gaat het om zaken waarin Rijkswaterstaat door toedoen van bestuurders van voer- en vaartuigen schade aan de infrastructuur heeft geleden. Deze schade verhalen wij bij de (verzekeraar van) de veroorzaker. Claims noemen we de zaken waarbij de burger schade heeft geleden aan voer- of vaartuig door toedoen van Rijkswaterstaat.
 

​Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Geplaatst op 03-01-2022


Share on: