NN lanceert NOVA: het digitale huishoudboekje met verzekeringenoverzicht

Veel Nederlanders willen graag weten wat ze uitgeven en waar ze kunnen besparen. Om ze daarbij te helpen introduceert Nationale-Nederlanden NOVA, de app die balans brengt in geldzaken.

Naast inzicht in het uitgavenpatroon en de bestedingsruimte geeft de app de gebruikers automatisch een uniek overzicht van alle soorten verzekeringen die zij hebben met daarbij de naam van de verzekeraar en het bedrag dat ze per maand aan die verzekeringen kwijt zijn.

Marcel Zuidam, CEO Nationale-Nederlanden Bank: ‘Klanten verwachten steeds meer gepersonaliseerde en relevante diensten. Uit NIBUD onderzoek blijkt dat er een kleinere kans is op financiële problemen als je inzicht hebt in inkomsten en uitgaven, planmatig met geld omgaat en spaargeld hebt. Met inzicht in geldzaken kunnen klanten bewuste keuzes maken en zich goed voorbereiden op zaken die nu en voor de toekomst belangrijk zijn.’

 

Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om de eerste versie van NOVA te downloaden en een eigen betaalrekening van de Nederlandse banken te koppelen aan de app. Door gebruikers vroegtijdig bij de ontwikkeling van NOVA te betrekken wil Nationale-Nederlanden het gebruiksgemak en de meerwaarde voor consumenten onderzoeken en toekomstige verbeteringen hierop afstemmen.

 

Wat kan NOVA?
NOVA zal steeds verder worden uitgebreid met nieuwe mogelijkheden om het inzicht in geldzaken te vergroten. De eerste versie van de app geeft inzicht in hoeveel geld er nog écht te besteden is door te berekenen hoeveel er over is tot de volgende storting van het salaris of tot een andere te kiezen datum. NOVA helpt ook door betalingen in categorieën in te delen en heldere informatie te geven bij alle af- en bijschrijvingen. Zoals een locatie of hoeveel er ten opzichte van voorgaande maanden aan de kostenpost is uitgegeven. Daarnaast zet de app ook alle verzekeringen van alle verzekeraars die de gebruiker heeft in een duidelijk overzicht.

 

Hoe werkt NOVA?
Gebruikers kunnen hun huidige betaalrekening koppelen aan de app. Dat kan dankzij de Europese betaalwet PSD2. Deze Europese regelgeving trad vorig jaar in werking en verplicht banken andere bedrijven toegang te geven tot de gegevens van betaalrekeningen – mits de rekeninghouder daarvoor toestemming geeft. De regels zijn bedoeld om innovatie te bevorderen. Dergelijke ontwikkelingen bieden steeds meer mogelijkheden voor toekomstige uitbreidingen.

 

Wie kan NOVA gebruiken? 
Een NOVA- gebruiker moet 18 jaar of ouder zijn en een bankrekening hebben bij één van de Nederlandse banken.

 

Privacy en veiligheid 
NOVA houdt de persoonsgegevens veilig en werkt alleen met toestemming van de gebruiker. Deze wordt elke 90 dagen opnieuw gevraagd. Nationale-Nederlanden voldoet voor NOVA aan de strenge veiligheidseisen van De Nederlandse Bank. Bekijk voor meer informatie over PSD2 de uitleg van De Nederlandse Bank of de Rijksoverheid. Bekijk het privacy statement van NOVA voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens.  


Link naar video https://youtu.be/DCE4RGFerYI

Geplaatst op 11-11-2020


Share on: