Ecclesia Group verwerft meerderheidsbelang Sibbing Adviesgroep

De Ecclesia Group, een internationale verzekeringsmakelaar, verstevigt haar positie in de Nederlandse markt. Zij heeft een meerderheidsbelang verworven in de financieel adviesgroep Sibbing Adviesgroep te Veenendaal.

Per 12 november 2020 is Sibbing onderdeel geworden van Ecclesia Nederland, waartoe ook Concordia de Keizer, EBC Nederland, Veerhaven Assuradeuren, Gebr. Sluyter en Finance & Insurance behoren. De overname past in de strategie van Ecclesia om in de door haar gekozen marktsegmenten haar klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te kunnen voorzien.
 
Sibbing is een van de grotere en bekende niche spelers op het gebied van financieel advies, assurantie advies en accountancy dienstverlening voor de medische sector, in het bijzonder voor de vrij gevestigde medisch specialisten, huisartsen, tandartsen en verloskundigen. Het bedrijf is met circa 140 medewerkers sterk aanwezig in deze sectoren maar adviseert ook in andere medische marktsegmenten. Theo Kruse, partner bij Sibbing: ,,We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat de overname het bedrijf succesvol verder zal brengen. De keuze voor Ecclesia is gemaakt omdat zij waardering hebben voor de specialismes die ons al meer dan 40 jaar sterk maken en respect hebben voor onze eigen identiteit. Alle partners van Sibbing hebben daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven, ook als aandeelhouder.“
 
Logische stap 
Harry Kampschöer, General Manager van Ecclesia Nederland ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’. ,,Ecclesia heeft sinds enige tijd het doel om binnen Nederland een van de grootste spelers te worden op het gebied van financieel advies voor de zakelijke markt en de publieke sector. Ecclesia Duitsland is de grootste speler in Duitsland op het gebied van financieel advies voor de medische sector. De overname zal leiden tot een slimme en complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen.“
 
Door de overname heeft Ecclesia in Nederland zo’n 350 medewerkers. Deze zullen werkzaam blijven op de verschillende locaties in Rotterdam, Amsterdam en Veenendaal. 

Over Ecclesia
De Ecclesia Group (www.ecclesia-gruppe.de) is opgericht in 1909 en heeft haar hoofdkantoor in Detmold, Duitsland. De internationale verzekeringsmakelaar heeft vestigingen in acht Europese landen en circa 1.750 medewerkers. In de door haar gekozen doelgroepen wil zij een grote marktpositie verkrijgen; samen bewust en gerust vooruit. Nederland is voor Ecclesia een belangrijke markt. Na deze overname behoort Ecclesia tot de top 5 van financieel adviseurs in Nederland. 
 
Over Sibbing
Sibbing (www.sibbing.nl) werd opgericht in 1977 als adviesorganisatie voor de medische sector, met name voor de eerstelijns en tweedelijns zorg professionals. In 2015 gaat Sibbing een samenwerking aan met Tavernemeun, een accountantsorganisatie om de dienstverlening verder uit te breiden. Deze samenwerking leidde tot een fusie in 2017. Sibbing is gevestigd in Veenendaal en heeft een nevenvestiging in Barneveld. In totaal werken er 140 medewerkers. Dienstverlening bestaat uit, advies over en begeleiding bij praktijkovernames en fusies cq intrede in maatschappen, administratieve en accountancy dienstverlening en salarisadministratie alsmede assurantieadvies en risicomanagement.
Geplaatst op 13-11-2020


Share on: