DUPI MGA Invest BV is van plan 50% van C.A.M.T.T. Paris over te nemen

Op 7 oktober 2020 hebben DUPI MGA Invest BV en C.A.M.T.T. SAS een overeenkomst bereikt waarbij DUPI de intentie heeft om 50% van C.A.M.T.T. SAS te verwerven door middel van een aandelenaankoop.

Het is de bedoeling dat de overeenkomst uiteindelijk op of voor 15 december 2020 wordt afgesloten, op voorwaarde dat aan alle noodzakelijke reglementaire vereisten, met inbegrip van de mededingingsautoriteiten en de financiële regulatoren (indien van toepassing), is voldaan.

Gilbert MÉLEARD zal doorgaan als President van het bedrijf en als actief underwriter.
De joint venture stelt DUPI in staat haar producten en diensten op grotere schaal aan te bieden op de Franse markt.

Over DUPI
DUPI schrijft een premie van 140 miljoen EUR uit (budget 2021), waarvan de helft voor Marine Cargo, Marine Hull en Charterers' Liability/P&I en 25% voor CAR/Engineering en aangevuld met Property en Casualty. In Marine staat DUPI op nummer 2 in de Nederlandse verzekeringsmarkt, in CAR/Engineering op nummer 3.
Opgericht in 1988 als niche P&I specialist, werkt DUPI Group nu met 100 medewerkers vanuit 4 kantoren in 3 landen.
Door middel van autonome groei, aangevuld met selectieve acquisitie van bedrijven en portefeuilles, werkt DUPI Underwriting Agencies dagelijks hard aan de ambitie to be 'The Insurer of Choice for Entrepreneurs'. 
 
Als Underwriting Agent vertegenwoordigt DUPI de in België gevestigde Baloise Insurance, verschillende Lloyd's Syndicaten, Accredited Insurance (Europe) Limited, The Shipowners' Club en Argenta Underwriting.

OVER C.A.M.T.T.
Jean-Christophe is gevestigd in Parijs en zal zich met zijn team blijven richten op de Franse en Europese markt, waar hij Marine Insurance producten en risico-oplossingen aanbiedt.

Daarnaast zal C.A.M.T.T., in nauwe samenwerking met de verzekeringsteams van DUPI, de schadebehandeling en de business development teams in Nederland, een breder gamma aan verzekeringsproducten en -diensten introduceren, zoals Charterers' Liability, Specialist P&I, Construction All Risks en Engineering.  
 
Voor DUPI is Parijs een uitstekende basis om de Marine en CAR/Engineering-capaciteiten uit te breiden en een aanzienlijke aanwezigheid en zichtbaarheid in Frankrijk te realiseren, met een grotere schaal en een grotere relevantie voor onze makelaars en klanten, ter ondersteuning van onze ambitie to be THE Insurer of Choice for Entrepreneurs.
 
Geplaatst op 14-11-2020


Share on: