Onderzoekers lichten WODC-rapport toe op 22e PPS Congres

Op 27 september vindt de 22ste editie van het PPS Congres plaats in theater en congrescentrum Orpheus te Apeldoorn. Dit jaar is het thema: Balans in Belangen - Hoe te handelen in het belang van de benadeelden. Eén van de onderwerpen die aan bod komen is de kwaliteit van belangenbehartiging in de letselschadepraktijk. Lees meer

Vanuit het WODC is onderzoek gedaan naar het aanbod van belangenbehartigers en de borging van de betrouwbaarheid en kwaliteit van hun dienstverlening. Specifiek is gekeken naar praktijken die kwaliteit belemmeren en de mogelijke oplossingsrichtingen om kwaliteit te bevorderen.

Tijdens het PPS Congres belichten projectleiders Willem van Boom en Rianka Rijnhout vanuit het rapport de belangrijkste aanbevelingen vanuit het perspectief van de benadeelden. Vanuit Slachtofferhulp Nederland zal Rosa Jansen op deze aanbevelingen reflecteren.

Verder spreken ir. Geeke Feiter-van Heuvelen, Verbond van Verzekeraars, prof. mr. Ton Hartlief, Hoge Raad en Universiteit Maastricht, dr. Bart van der Sloot, Tilburg University, Mark van Dijk, Flyct en mr. Gert-Jan Mijnen, Nationale-Nederlanden. Filosoof en cabaretier Paul Smit de dag afsluiten.


In de middag kunt u twee van de acht verschillende parallelsessies bijwonen:

1. Experience- en innovatieworkshop: hoe is het om een hulpmiddel nodig te hebben, of dit te gebruiken?
2. Fraude
3. Zakelijk flirten
4. En de veroorzaker dan?
5. Getuigenbewijs
6. PTSS
7. Effectief communiceren met je tegenpool
8. Actualiteiten secundaire aansprakelijkheid


Het congres wordt georganiseerd door het Verbond van Verzekeraars en Studiecentrum Kerckebosch en gepresenteerd door Roelof Hemmen.


Ga voor het volledige programma en om aan te melden naar https://www.ppscongres.nl/.

Geplaatst op 05-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: