Arntz | van Helden breidt uit met pleziervaartuigen-expert Tiede Gillissen

Onlangs heeft Arntz | van Helden haar expertisecorps uitgebreid met expert Tiede Gillissen. Tiede komt uit de vaart en richt zich met name op schades aan pleziervaartuigen.

Met een sterke drang om de wereld te ontdekken deed hij de zeevaartschool, waarna hij kortstondig de koopvaardij in ging. Tiede komt uit een watersport gezin en switchte al snel naar de luxe jachten waar hij op zijn 24e als bootsman op een 44 meter lang motorjacht startte. Die carrière duurde slechts vijf dagen. De engineer van het jacht brak zijn arm en zo jong als hij was werd Tiede gepromoveerd tot Chief Engineer. Hij is echter fervent zeiler en het leek hem leuker om stuurman te worden op een zeiljacht. Die droom heeft hij nagejaagd en tot voor kort was hij kapitein op luxe jachten.
Tiede: “Naar mate de jaren vorderde werd ik echter wel steeds selectiever in de functies die ik aannam. Als schipper ben je altijd weg of onderweg. Ik vind mezelf niet oud, binnenkort word ik 50, maar ik heb thuis wel een vrouw met een zoontje van 9. Dat zijn voor mij toch wel redenen om wat vaker thuis te willen zijn.”

Gedroomd van het expertisevak
Hij heeft altijd de droom gehad om ooit nog eens het expertisevak in te gaan. En ook die droom heeft hij nagejaagd. Met succes. Zo kwam hij in contact met Arntz | van Helden, waar hij op 1 maart is gestart. “Op eigen initiatief heb ik van tevoren ook met wat andere bureaus gesprekken gevoerd, maar dit voelde warmer dan de andere partijen. En dat heeft ook zo uitgepakt. Ik zit bij een club met heel veel in-house kennis. Iedereen is heel welwillend om kennis te delen. Het is een klein en persoonlijk kantoor. Daar hou ik wel van.
Dit werk is één grote verrassing en ontdekkingstocht. Ik weet een klein beetje hoe mijn week eruitziet, maar niet voor de volle 100%. Ik hou van de diversiteit en de dynamiek van het werk en van het feit dat ik iedere dag mijn opgedane kennis en ervaring kan gebruiken. Het werk biedt mij een intellectuele uitdaging, waar ik van hou. Ik heb kennis van de technische kant van schepen, maar nog wat minder van de verzekeringskant. En dat ben ik vanaf nu aan het leren. Iedere dag weer een beetje meer. Nu wil ik alles van dit vak weten en zal daarom ook de opleiding tot NIVRE Register-Expert gaan volgen.
In principe ben ik ingedeeld bij afdeling marine, en dan specifiek bij pleziervaart. Daar ligt mijn core en mijn kennis. Maar of er nou schade is aan een jacht, een kraan of een duwbak, met mijn kennis en ervaring zou ik overal op ingezet moeten kunnen worden. Want ik ben terug in mijn oude omgeving en weet waar ik naar kijk. Ik hou van omgaan met mensen en merk dat ik ze graag wil helpen. Dat sociale aspect van het werk vind ik ook heel leuk.”


Over Arntz | van Helden
Arntz | van Helden is een schade-expertisebureau gespecialiseerd in Marine, Landmateriaal, Technische verzekeringen en Transport. Ook regres en technische schades op het gebied van raceauto’s en elektronica/computers zijn specialisaties van het bedrijf. Het werkgebied van Arntz | van Helden is wereldwijd, hoofdzakelijk met betrekking tot internationaal opererende rederijen, scheepvaart- en aannemingsbedrijven.
Het bedrijf heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Nieuwleusen, Cannes (Frankrijk) en Valencia (Spanje) en daarnaast ook een steunpunt in Antwerpen (België).
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 23-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: