André van Strien volgt Jurjen Burghgraef op als directeur van Troostwijk | BvT

André van Strien is met ingang van 1 mei benoemd tot directeur van Troostwijk | BvT. Hij volgt daarmee Jurjen Burghgraef op die per gelijke datum het bedrijf zal verlaten om een geheel nieuw bedrijf op te starten. Jurjen blijft wel als adviseur verbonden aan Troostwijk en zal zich als trainer blijven inzetten voor de Troostwijk Academy.

Links André van Strien, rechts Jurjen Burghgraef (foto: Betsyvandenberg_fotografie)

André is geen onbekende van het risicoinspectiebedrijf. Hij heeft jarenlang een salarisstrook met personeelsnummer 1 gehad van het toenmalige Burghgraef van Tiel & Partners. Tussen 2014 en 2024 was hij werkzaam bij verzekeraars AIG en Swiss Re Corporate Solutions. Vanaf 1 februari jongstleden is André wederom verbonden aan het risico-inspectiebedrijf. Aanvankelijk als adjunct-directeur, vanaf 1 mei als directeur.

Mankracht nodig
Mede-oprichter van Burghgraef van Tiel & Partners, Jurjen Burghgraef, geeft aan mankracht nodig te hebben om op het volgende level te komen. Met dat doel is André van Strien terug op het oude honk. Jurjen wil het namelijk al jaren rustiger aan doen en zocht iemand die hem kan ondersteunen om de ambities te verwezenlijken. Jurjen: "André is een fris iemand die de taal van techneuten spreekt, die de ideeën van Troostwijk | BvT begrijpt en die een visie heeft. Want dat hebben we nodig: iemand die anderen laat nadenken over hun eigen kunnen. André heeft ons DNA en is een motivator die het beste uit zijn collega’s weet te halen. Hij loopt pas vanaf begin februari mee en je ziet nu de successen al. Toen dat duidelijk werd heb ik de kans aangegrepen om André als mijn beoogde opvolger naar voren te schuiven, zodat ik mij kan focussen op een nieuwe uitdaging die op mijn pad kwam: ik ga een nieuw bedrijf opzetten. Ik ben trots op wat ons risico-inspectiebedrijf in bijna 20 jaar tijd heeft bereikt en ik ben blij dat we inmiddels onderdeel zijn van de Troostwijk Groep. Troostwijk is een mooi bedrijf waar ik met heel veel plezier heb gewerkt. En nu? Nu word ik vanuit mijn nieuwe rol klant van Troostwijk door gebruik te maken van meerdere diensten. Zo kan ik mijn klanten onafhankelijkheid garanderen en de kwaliteit blijven bieden die ze van mij gewend zijn.”

Het bedrijf naar het volgende level brengen
André van Strien weet als geen ander hoe internationale verzekeraars met internationale klanten omgaan met risico-inspecties. André: “Het waren de oprichters Johan en Jurjen die mij ooit de kneepjes van het vak hebben geleerd en ik voel mij dan ook vereerd dat ik door Jurjen ben gevraagd om het bedrijf naar de volgende stap te brengen. Ik denk ook wel dat ik met mijn achtergrond wat te brengen heb, want ik heb alle lagen van het inspectievak zelf doorlopen. Ik heb daarentegen nog geen leidinggevende positie bekleed, maar ik zie mezelf wel ontwikkelen als manager. Sterker nog, het lijkt me superleuk om mensen het vak te leren. Daarnaast hoop ik met net zoveel verve als Jurjen en Johan het bedrijf naar het volgende niveau te brengen. Ook internationaal.”

April editie SCHADE magazine
In het eerstvolgende nummer van het SCHADE magazine verschijnt een uitgebreid interview met André en Jurjen. Abonneehouders ontvangen dit exemplaar eind april/begin mei. Benieuwd naar dit artikel, maar nog geen abonnement op het SCHADE magazine? Vraag hier het abonnement aan.


 
Door Cindy van der Helm, fotografie Betsyvandenberg_fotografie
Geplaatst op 11-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: