NLE voert tweede tarievenonderzoek uit naar tarieven van keurmerkkantoren  

De Branchevereniging van letselschadespecialisten die uitsluitend voor slachtoffers werken, de NLE, heeft net als vorig jaar onder haar leden een tarievenonderzoek uitgevoerd, om inzicht te verschaffen in marktconforme tarieven van keurmerkkantoren.

NLE-voorzitter Annemiek van Reenen ten Kate

Met dit onderzoek is inzicht verkregen in de bandbreedte van gehanteerde uurtarieven door keurmerkkantoren. Het doel van het onderzoek is daarnaast om in BGK-discussies op dossierniveau helderheid te kunnen verschaffen over de hoogte van marktconforme tarieven.

NLE-voorzitter Annemiek van Reenen ten Kate: “In zaken waarin de BGK op basis van 6:96 BW worden betaald, vinden te vaak onnodige discussies plaats tussen keurmerkkantoren en mensen van verzekeraars. Door geanonimiseerd op een rij te zetten welke tarieven door keurmerkkantoren worden gehanteerd, maken we helder wat marktconforme tarieven zijn. Binnen deze bandbreedte hoeven er wat ons betreft geen kostendiscussies meer plaats te vinden.”

 

Beperkte stijging gemiddelde uurtarief

Uit het onderzoek is gebleken dat het gemiddelde uurtarief van een registerexpert Personenschade (excl. btw en inclusief eventuele kantoorkosten) €246,- is. Dat is 0,8% hoger dan het gemiddelde uurtarief van 2023 (€244,-). Van Reenen ten Kate: “Keurmerkkantoren moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en investeren dan ook flink in opleidingen en audits. Hoewel er nog altijd sprake is van een behoorlijke inflatie, waarvoor medewerkers deels gecompenseerd worden, is er over de hele linie slechts sprake van een beperkte stijging van de tarieven.”

 

Over de NLE

De NLE is de branchevereniging van letselschadespecialisten die uitsluitend voor slachtoffers werken. Alleen gecertificeerde bureaus kunnen lid worden. NLE-kantoren hebben een gedeelde kernwaarde: de belangen van slachtoffers staan centraal. Dat betekent dat de wensen en behoeften van letselschadeslachtoffers leidend zijn bij het regelen van hun schades. Bij de branchevereniging NLE zijn inmiddels dertig keurmerkkantoren aangesloten.

 

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 23-01-2024

< VorigeVolgende >


Share on: