Team Transport Goederen Arntz | van Helden uitgebreid met Rutger Berghout

Expertisebureau Arntz | van Helden heeft weer een Transport/Goederen-expert aan zich weten te binden. Begin oktober is Register-Expert Rutger Berghout gestart. Net als de anderen van het team bedient hij heel Nederland en zal hij vanuit de vestiging in Rotterdam werkzaam zijn.

Van jongs af aan had Rutger al interesse in de logistieke sector. Toen hij echter na de middelbare school in contact kwam met het Korps Mariniers besloot hij zich aan te melden als beroepsmilitair. Na een carrière van ruim zes jaar als marinier, besloot hij om alsnog invulling te geven aan de nog steeds bestaande interesse in de logistiek. Hij ging daarom in 2014 als tank- en ladingcontroleur aan de slag bij een Amsterdams expertise- en taxatiebureau en wist tegelijkertijd via zelfstudie de hbo-opleiding Logistiek & Economie te voltooien. Drie jaar later kreeg hij de mogelijkheid aangeboden om intern naar het expertisevak over te stappen als maritiem schade-expert en greep hij die mogelijkheid met twee handen aan. Daar deed hij vooral ervaring op met casco, P&I en op kleinere schaal transport/goederen-gerelateerde schades. Rutger is NIVRE-expert en heeft vervolgens de NIVRE-opleiding tot Transport/Goederen-expert voltooid.

 

“Het was zeker niet zo dat ik erop was uitgeleerd of uitgekeken, maar soms is het goed om de bakens te verzetten, omdat ik vind dat dit goed is voor je eigen ontwikkeling. Na 6,5 jaar, toen ik de kans kreeg om als Transport/Goederen-expert aan de slag te gaan bij Arntz | van Helden, besloot ik deze kans niet te laten gaan. De aard, oorzaak en omvang van een schade dient nog steeds onderzocht te worden, maar inhoudelijk ga ik me nu ook bezighouden met de contractuele verhoudingen en de (logistieke) aansprakelijkheid. En dat geheel trok mijn aandacht. Het was voor mij eigenlijk best een logische stap met het oog op mijn interesses, achtergrond en werkervaring.

 

Mijn ervaring als maritiem schade-expert vormt denk ik een mooie aanvulling op het team. De meerwaarde zit vind ik in de ervaring om vanuit een andere rol/positie bij schades betrokken te zijn. Ik kom terecht in een team met zeer ervaren experts. Bart, Kees en Marcel hebben gezamenlijk meer dan 75 jaar ervaring met Transport/Goederen-schades, ook op het gebied van logistieke aansprakelijkheid. Bijzonder om nu onderdeel uit te mogen maken van dit team en er mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

 

Rutger is nu twee weken onderweg en voelt zich als een vis in het water. “Collega’s zijn heel hartelijk en benaderbaar. Het is een laagdrempelige, platte organisatie. Na een korte inwerkperiode mocht ik vanaf dag vier op pad en dat ging meteen al half Nederland door, wat ik erg leuk vind. ‘s Ochtends weet je niet altijd wat je ‘s middags gaat doen, wat inherent is aan het expertisevak. En hier zie ik weer de link met het Korps Mariniers. Daar word je ergens heen gestuurd daar waar nodig. De lijfspreuk luidt niet voor niets Qua Patet Orbis, oftewel ‘Zo wijd de wereld strekt’. In feite is deze lijfspreuk ook toepasbaar op het expertisevak.”

 

 

Over Arntz | van Helden

Arntz | van Helden is een schade-expertisebureau gespecialiseerd in Marine, Landmateriaal, Technische verzekeringen en Transport. Ook regres en technische schades op het gebied van raceauto’s en elektronica/computers zijn specialisaties van het bedrijf. Het werkgebied van Arntz | van Helden is wereldwijd, hoofdzakelijk met betrekking tot internationaal opererende rederijen, scheepvaart- en aannemingsbedrijven.

Het bedrijf heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Nieuwleusen en Valencia (Spanje) en daarnaast ook nog twee steunpunten in Brussel en Antwerpen (België).

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 17-10-2023

< VorigeVolgende >


Share on: