SAA Verzekeringen verdeelt €200.000 onder Artsen zonder Grenzen en Kachels

SAA Verzekeringen doneert in totaal €200.000 aan Artsen zonder Grenzen en de hulpactie Kachels voor Oekraïne. Aanleiding voor deze donatie is het 40-jarig jubileum dat het bedrijf eind december 2022 vierde.

Het bedrag van €200.000 kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Voor de viering van het 40-jarige bestaan was er een bepaald budget vrijgemaakt. “Wij hebben er bewust voor gekozen om de organisatie van het feest in handen te laten van collega’s en kritisch te zijn in de keuze voor de locatie van ons feest,” vertelt Ton. “Op deze manier konden wij besparen op de kosten. Wij hebben vervolgens besloten om het verschil te doneren aan twee goede doelen.” Afgevaardigden van Artsen zonder Grenzen en hulpactie Kachels voor Oekraïne (mede-initiatiefnemer Sander de Kramer) hebben beiden donaties van €100.000,- in ontvangst genomen. 

Artsen zonder Grenzen helpt miljoenen mensen in Oekraïne 
Artsen zonder Grenzen werkt dag en nacht zodat mensen in Oekraïne de zorg krijgen die ze nodig hebben. Zo worden ernstig gewonden en zieken per trein geëvacueerd naar veiliger gebied en ziekenhuizen bevoorraad met medicijnen. Ook biedt Artsen zonder Grenzen basiszorg aan mensen die zijn verstoken van medische hulp, schoon drinkwater en elektriciteit. Minstens zo belangrijk is het dat chronisch zieken medicijnen krijgen, en dat de mentale gezondheid van mensen niet onderbelicht blijft. 

Lees hier meer over de projecten van Artsen Zonder Grenzen in Oekraïne. 

Hulpactie Kachels voor Oekraïne brengt warmte in getroffen oorlogsgebieden. 
De mensen in Oekraïne vrezen de zwaarste winter sinds de Tweede Wereldoorlog. Omdat Rusland bombardementen heeft uitgevoerd op energiecentrales in het hele land hebben veel Oekraïners geen stroom. In sommige steden kan het kwik ‘s winters dalen tot -20°C. 
En dan te bedenken dat veel huizen door het oorlogsgeweld zijn verwoest. Mensen zitten dus letterlijk in de bittere kou, in kapotgeschoten huizen zonder ramen. Om hen de winter door te helpen gaat hulpactie Kachels voor Oekraïne zoveel mogelijk kachels in Oekraïne brengen. 

Lees hier meer over Kachels voor Oekraïne.
Geplaatst op 16-01-2023

< Vorige


Share on: