Arntz | van Helden bv breidt het marine- en JH143-team fors uit

Begin dit jaar zijn Xander Peters en Paul Luijmes in dienst getreden ter versterking van de afdeling Marine van technisch expertisebureau Arntz | van Helden en het team van dochteronderneming Halyard Risk. Per 17 januari 2022 is ook nog eens Nicky de Jong toegevoegd aan de afdeling Marine. En de uitbreiding is nog niet compleet: Arntz is ook nog op zoek naar een schade-expert voor de afdeling Landmateriaal.

Foto: v.l.n.r. Xander Peters, Nicky de Jong, Paul Luijmes.

Adjunct-directeur Mark van Hamersveld over de indiensttredingen: “De drie nieuwe collega’s hebben allen een maritieme achtergrond. Xander en Nicky zijn aangetrokken om voornamelijk vanuit het Rotterdamse te werken. Paul werkt voornamelijk vanuit de vestiging in Nieuwleusen en zal ook Landmateriaal schades behandelen. Xander zal zich met name specialiseren in de JH-143 inspecties (werf risico-inspecties). Door deze uitbreiding krijgt specialist Arnold van Warmerdam er een goede tweede man naast. Op termijn zal Xander ook werkzaamheden als marine schade-expert uit gaan voeren. 
Met Nicky hebben we een super enthousiaste, jonge expert weten binnen te halen. Gezien de huidige arbeidsmarkt zijn wij zeer tevreden dat wij ons team met drie goed opgeleide mensen hebben kunnen versterken zodat we de continuïteit voor de toekomst kunnen waarborgen.”

Xander Peters
Xander Peters (52) deed de Middelbare Zeevaartschool in Breda, gevolgd door de opleiding tot maritiem officier aan de Hogere Zeevaartschool in Vlissingen. Hij beschikt over brede werkervaring aan boord van zeeschepen. Zo verrichtte hij onder andere onderhoudswerkzaamheden, was hij leidinggevende aan boord van grote cruiseschepen en deed hij inspecties voor het Lloyds Register. Tevens is hij werkzaam geweest in de Offshore Industry, waarvan 3,5 jaar aan boord van een Semi Submersible Booreiland voor de kust van China en 2 jaar op een nieuwbouw project voor Boorschepen in Singapore als Senior Marine Engineer. De laatste 5,5 jaar heeft hij zich toegelegd op het uitvoeren van surveys en de auditing van tankers en bedrijven die deelnemen aan The Green Award Foundation. 

Paul Luijmes
Paul Luijmes (54) is werkzaam vanuit de vestiging in Nieuwleusen. Hij wordt momenteel ingewerkt door senior surveyor en specialist Henk Scholte, die hij nog kent vanuit een van zijn vorige functies. Paul heeft de Hogere Zeevaartschool gedaan en is vervolgens 15 jaar als scheepswerktuigkundige gaan varen, waarna hij als superintendent aan het werk ging. 

Nicky de Jong
Nicky de Jong (25) ging na de opleiding tot Maritieme Officier als stuurman/werktuigbouwkundige aan het werk op passagiersschepen en superjachten. Na vijf jaar wilde hij echter zijn horizon verbreden en besloot een baan aan wal te gaan zoeken. Maar hij wilde wel graag in de maritieme sector werkzaam blijven.
“Dat heeft nu eenmaal mijn passie. De sector in zijn totaliteit met de logistieke kant, de techniek en innovaties. Daar word ik blij van."

Over Arntz | van Helden
Technisch expertisebureau Arntz | van Helden bv is gespecialiseerd in schade-expertise op het gebied van Marine, Landmateriaal, Technische verzekeringen en Transport in de ruimste zin van het woord. Ook regres en technische schades op het gebied van raceauto’s en elektronica/computers zijn specialisaties van het bedrijf. 
Het bedrijf heeft naast vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Nieuwleusen en Valencia (Spanje) ook nog twee steunpunten in Brussel en Antwerpen (België). 
Halyard Risk, een zelfstandig label van Arntz | van Helden, is gespecialiseerd in hoogwaardige risico-analyses in opdracht van scheepswerven, maritieme (nieuwbouw)projecten en verzekeraars. Daarnaast adviseert en traint het bureau scheepswerven op het gebied van risicomanagement, verricht het follow-up risico-inspecties en voert het consultancy-opdrachten uit.
Geplaatst op 11-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: