Tips om schade aan je bedrijfsauto te voorkomen

Schade aan je bedrijfsauto is buitengewoon vervelend en de kosten van een reparatie kunnen behoorlijk hoog zijn. Met enkele aanpassingen is de kans op schade aanzienlijk te verkleinen. Welke aanpassingen dat precies zijn, lees je in dit artikel.

Sidebars
Zoals de naam al suggereert, beschermen sidebars de zijkant van de bedrijfswagen. Bij botsing vervormt enkel de sidebalk, waardoor zowel de carrosserie als het chassis in tact zullen blijven. Sidebars worden daarom ook wel ‘stootbalken’ genoemd.
 
Rearbars
Rearbars beschermen de achterkant van de auto. Dat maakt het achteruitrijden of inparkeren een stuk veiliger; een paaltje is immers snel gemist! Rearbars kunnen los worden gemonteerd of als verlengstuk van de sidebar. In dat geval vormen de sidebars en rearbar één geheel. Heeft de bedrijfsauto een trekhaak? De rearbar kan hier zo op worden aangesloten.
 
Achteropstap
Met een achteropstap verlaag je de instap in de bedrijfswagen, om in- en uitstappen te vereenvoudigen. Een achteropstap heeft wat bescherming betreft een vergelijkbare functie als een rearbar. 
 
Bumperbeschermplaten 
Met een bumperbeschermplaat kunnen beschadigingen aan de achterbumper voorkomen worden. Kies voor een beschermplaat die meebuigt met de rondingen van de bumper voor zowel het beste beschermingseffect als de perfecte pasvorm.
 
Binnenbetimmering 
Schade aan het interieur van de bedrijfswagen is eenvoudig te voorkomen door binnenbetimmering te gebruiken. Een bijkomend voordeel, de binnenbetimmering beschermt tevens de lading.
 
Wandbekleding
Wandbekleding beschermt logischerwijs de wanden van de laadruimte. Daarnaast heeft wandbekleding nog een andere praktische functie, aangezien aan de wanden een vastbindsysteem kan worden bevestigd. Hiermee kun je voorkomen dat de lading gaat schuiven en wordt schade aan de lading voorkomen.
 
Vloerplaten
Vloerplaten beschermen de vloer van de laadruimte. Ook zijn de vloerplaten voorzien van een antisliplaag, waardoor zowel jijzelf als de lading niet weg kan glijden bij het inladen, uitladen of gedurende het vervoer. Tevens is het mogelijk om aluminium instaplijsten in de vloer aan te brengen. Op deze manier wordt de vloer bij de instappunten beschermd tegen beschadigingen. 
Geplaatst op 28-12-2021


Share on: