Roel Ballieux zet zijn consultancy carrière voort bij de Haas | van Oosterhout

Eén van Nederlands meest vooraanstaande nautische experts, Roel Ballieux (61), zal optreden als maritiem expert en getuige-deskundige onder de paraplu van het vorig jaar opgerichte Marine Expert bureau de Haas | van Oosterhout bv, uit Rotterdam.

Roel brengt meer dan 30 jaar zeevaart ervaring met zich mee, waarvan de laatste 11 jaar als gezagvoerder aan boord van Maerks Line’s grootste containerschepen. Roel was vervolgens gedurende 8 jaar een gerespecteerd lid van de Raad van Discipline (Tuchtcollege voor de Scheepvaart) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Naast zijn nautische ervaring is Roel ook een volledig gecertificeerde scheepswerktuigkundige en heeft hij deze rol vervuld als onderdeel van het duale, volledig geïntegreerde systeem dat Maersk Line tot een paar jaar geleden heeft toegepast op hun vloot.
 
Jeroen de Haas, een van de directeuren van het bedrijf, zegt zeer verheugd te zijn met de beslissing van Roel om zijn carrière bij hen voort te zetten. “Hij is een geweldige aanvulling op het team van maritieme experts. Zijn ervaring is uniek en komt zeer goed van pas bij het toenemende aantal complexe zaken met zeer grote containerschepen waar we momenteel mee te maken hebben. Hij voegt veel ervaring en vakkennis toe, niet alleen binnen ons kantoor, maar ook voor de partijen betrokken bij nationale- en internationale maritieme geschillenbeslechting.”
 
Roel gaat per 1 november 2021 starten bij de Haas | van Oosterhout.
 

 
Geplaatst op 27-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: