RISK ontwikkelt propositie: CO2 compensatie bij een verzekering 

Insurtech service provider en volmachtbedrijf voor financieel adviseurs, online labels en verzekeraars RISK Verzekeringen brengt een nieuwe propositie op de markt. Klanten van RISK kunnen zelf de CO2 uitstoot van hun verzekering compenseren. Zo zet RISK zich samen met klanten en partners in voor een betere toekomst en het behalen van de klimaatdoelstellingen.

“Met een klein bedrag per maand zorgen we samen voor bestaande en nieuwe natuur: tastbaar en concreet”, zo zegt Peter Schokker, voorzitter van het bestuur van Stichting RISK Bosbeheer. De compensatie wordt door de stichting geïnvesteerd in projecten die daadwerkelijk en op een directe wijze natuur beschermen of aanleggen. Met een eerste investering van RISK Verzekeringen zijn intussen de eerste bomen geplant.

 

RISK draagt uiteraard bij aan verduurzaming en investeringen. Ook wijst RISK de financiële sector op zijn verantwoordelijkheid. Klanten én partners worden daarom gestimuleerd om deel te nemen en tastbaar te investeren in natuur.

Het ontwikkelen van de CO2 compensatie is een logische stap op het gebied van duurzaamheid. In 2020 installeerde RISK al 254 zonnepanelen op de kantoren in Nieuwegein en de hele bedrijfsvoering wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd.

Geplaatst op 04-06-2021


Share on: