James van de Heiden en Willem van Gils haken aan bij de Haas | van Oosterhout

Vanaf 1 november zetten maritieme experts James van der Heiden en Willem van Gils hun carrière voort bij het nieuwe marineexpertbureau van Jeroen de Haas en Peer van Oosterhout.

Foto: (l) Willem van Gils en (r) James van der Heiden

James van der Heiden (42) werkte veertien jaar als maritiem expert bij BMT, waar hij hoofd was van de tankerafdeling. Naast tankers en chemicaliën heeft James een brede oriëntatie op nautische en technische zaken en schade aan (mega)jachten waarvoor hij de internationale opleiding aan de YDSA heeft afgerond. Voorafgaand aan zijn carrière als expert voer James aan boord van containerschepen en tankers, de laatste als kapitein bij de Clearwater Group (tankers). Hij studeerde af als maritiem officier (nautisch en maritiem ingenieur) aan de Nautische Academie in Rotterdam. James heeft ook ervaring als rechtbankdeskundige.

Willem van Gils (33) Engineer 1 en zeilde bij Heerema Marine Contractors, waarna hij drie jaar bij BMT werkte als technisch expert. Willem is gespecialiseerd in romp & machineschade aan boord van schepen, walinstallaties en heeft ruime ervaring met claims op het gebied van brandstofkwaliteit.

"De komst van James en Willem betekent een enorme boost voor ons nieuwe kantoor in het versterken van ons servicepakket."

Geplaatst op 03-11-2020


Share on: