Bizar ongeluk met metro in Spijkenisse

Een metrovoertuig reed bij het eind van de dienst, vannacht rond half één, door een stootblok heen en kwam op een kunstwerk terecht. De bestuurder wist ongedeerd uit het voertuig te komen. Er waren geen passagiers aanwezig.

Foto: van uitgezonden beelden op televisie

Lijn C is de lijn van station De Terp in Capelle aan de IJssel, via Rotterdam, Schiedam, Pernis, Hoogvliet naar station De Akkers in Spijkenisse.

"Aan het Componistenpad in Spijkenisse is een metro door een stopblok gereden. Hierbij is forse schade ontstaan. Vooralsnog lijkt er niemand gewond te zijn. Politie ter plaatse, andere hulpdiensten zijn onderweg", zo meldt de Politie Spijkenisse na middernacht.

De RET Meldt: "Vannacht om ongeveer 0.30 uur is een metrovoertuig van de RET in Spijkenisse bij het inrukken doorgeschoten en beland op een kunstwerk. Tot onze opluchting is de metrobestuurder ongedeerd het voertuig uitgekomen. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Er waren geen passagiers aanwezig.

Op dit moment wordt de oorzaak van het ongeval onderzocht. Ook wordt in kaart gebracht hoe de berging op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. Zodra dat mogelijk is, gaat de RET daartoe over.

De impact op de dienstregeling is beperkt: de C-lijn rijdt niet tussen Hoogvliet en de Akkers. Reizigers van en naar De Akkers kunnen gebruikmaken van lijn D."

Jan Schrijver
Geplaatst op 02-11-2020


Share on: