Zohre Ahmedie: Mensen kunnen veel van elkaar leren ongeacht of ze man of vrouw zijn

SCHADE magazine heeft dit keer als thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag vragen wij Zohre Ahmedie (33 jaar), Register-Expert Personenschade bij Hofmans Letselschade.

Naam:  Zohre Ahmedie
Leeftijd: 33 jaar
Opleiding(en): Rechtsgeleerdheid aan: Universiteit van Amsterdam
Werkt bij: Hofmans Letselschade 
Functie: Register-Expert Personenschade

Waarom ben je letselschadejurist geworden?
Tijdens mijn opleiding aan de Vrije Universiteit kwam ik in aanraking met aansprakelijkheid binnen personenschade. Dit boeide mij ontzettend, omdat ik het menselijke aspect tijdens mijn opleiding miste. Het was voor mij toen ook duidelijk welke master ik zou volgen. Mijn masterscriptie heb ik onder begeleiding van August Van geschreven en daarnaast liep ik stage bij Kennedy van der Laan, dit gaf mij wederom de bevestiging dat dit vak iets voor mij zou zijn. Ik ben letselschade-jurist geworden omdat ik betrokken en daadkrachtig ben en merk dat het mij veel voldoening geeft om letselschadeslachtoffers bij te staan in zo'n ingrijpende periode in hun leven.

Wat vind je leuk aan jouw functie?
De combinatie van het juridische en menselijke aspect vind ik leuk. Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Denk daarbij aan het juridische aspect, het contact met letselschadeslachtoffers en de verzekeraars, de grenzen van het recht aftasten, creatief en in oplossingen denken en tot slot de onderhandelingen. Daarnaast heb je in dit werkveld met diverse soorten mensen te maken. Een ongeval kan iedereen overkomen. Dit zorgt ervoor dat ik op een dag in contact ben met verschillende mensen. Dit vind ik leuk en uitdagend. Het geeft mij veel voldoening om letselschadeslachtoffers bij te staan en te begeleiden in hun hulpbehoefte, het is dankbaar werk.

Wat zijn jouw ambities?
Mijn ambitie is om door te blijven groeien in mijn functie als letselschadejurist, met name bij de behandeling van medische incidenten. Ik wil graag mijn kennis blijven uitbreiden en ontwikkelen. Kennis vergaren en doorgeven vind ik het leukste wat er is. Het lijkt mij daarom leuk om in de toekomst collega’s te begeleiden in hun leerproces en/of een adviserende rol te spelen bij complexe zaken. 

Over welke kerncompetenties moet je beschikken om jouw werk goed te kunnen doen?
Met stip op nummer een; empathie. Je moet je kunnen inleven in jouw cliënten. Zonder belangstelling in de mens en hun verhaal kan je niet de belangen van letselschadeslachtoffers behartigen. Een letselschadezaak omvat veel meer dan de juridische- en financiële gevolgen. Het oplopen van letsel werkt altijd door in de privésfeer van een slachtoffer. Verder denk ik dat je goed moet kunnen luisteren, creatief moet zijn en kunnen denken in oplossingen. Het is namelijk voor het schadeafwikkelingstraject van belang om een goede verstandhouding te hebben met alle bij het proces betrokken partijen. Tot slot is het ook fijn als je daadkrachtig en stressbestendig bent. 

Werk je liever met mannen of vrouwen en waarom? 
Ik vind het prettig om met collega’s te werken die bereid zijn elkaar te helpen door middel van kennisoverdracht en sparring-sessies. Dit zorgt voor een goed teamverband, samenhorigheid en professionaliteit. Naar mijn mening heeft dit niet met geslacht te maken, maar met de persoonlijkheid van een persoon. Daarnaast vind ik interesse in je collega's erg belangrijk. 

Werk je liever met ouderen of jongeren en waarom?
Op de werkvloer hebben wij een mooi balans tussen jong en oud, dit vind ik heel fijn. Ik denk dat beiden van elkaar kunnen leren. Toen ik zes jaar geleden begon bij Hofmans Letselschade heb ik veel gehad aan mijn senior collega’s. Zij hebben mij de kneepjes van het vak geleerd. Ik vind het ook heel fijn om samen te werken met leeftijdsgenoten. Je merkt dat je zowel zakelijk als privé in grote lijnen dezelfde groei doormaakt, dit zorgt ervoor dat je elkaar veel beter en sneller aanvoelt. 

Wat zouden mannen van vrouwen kunnen leren? Wat zouden vrouwen van mannen kunnen leren?
Deze vragen dragen bij aan een stereotypering die niet meer bij deze tijd hoort. Als dit jaar ons iets heeft geleerd is het wel dat we mensen niet moeten beoordelen op basis van hun geslacht, afkomst en voorkeuren. Ik denk dat mensen heel veel van elkaar kunnen leren ongeacht of ze man of vrouw zijn.
 
 
 
Geplaatst op 09-10-2020


Share on: