Verzekeraars willen bijdragen aan economisch herstel

Het kabinet heeft vandaag een crisisbegroting gepresenteerd waarbij ons land zich diep in de schulden steekt. Maar bijzondere tijden vergen een bijzonder begrotingsbeleid. Terecht zet het kabinet in op een fonds dat bedoeld is om de economische structuur te versterken. Verzekeraars willen daar via hun investeringen in de Nederlandse economie, in totaal zo’n tweehonderd miljard euro, een bijdrage aan leveren. Een ruimer aanbod van zogeheten ‘greenbonds’ kan daarbij behulpzaam zijn.

Dat stelt het Verbond van Verzekeraars in een eerste reactie op de Miljoenennota. Algemeen directeur Richard Weurding: “Het kabinet verdient lof voor de manier waarop de eerste schokken zijn opgevangen. Daardoor is de economische krimp vergeleken met veel andere landen beperkt gebleven. Maar het ontluikend herstel moet niet gesmoord worden door de broekriem te snel weer aan te halen. Wij zien met name via investeringen in greenbonds een goede mogelijkheid om het herstel mede een impuls te geven”.
 
Het Verbond bepleit investeringen die ook op de langere termijn vruchten afwerpen, zoals versterking van de infrastructuur, verduurzaming van de energievoorziening, woningbouw, tech-innovatie en klimaatadaptatie-maatregelen. Op kortere termijn moet volgens het Verbond rekening gehouden worden met een toename van het aantal mensen in kwetsbare posities: zowel financieel als op de arbeidsmarkt. Verzekeraars zullen daarom hun inspanningen voor het ondersteunen van kwetsbare klanten extra kracht bijzetten.
 
Bron: Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 15-09-2020




Share on: