TEFAF sluit vervroegd haar deuren

In nauw overleg met de gemeente Maastricht, de gezondheidsautoriteiten en het MECC Maastricht heeft de internationale kunstbeurs TEFAF besloten de beurs in te korten en vandaag, woensdag 11 maart, aan het einde van de dag de TEFAF vervroegd af te sluiten.

Hoewel het gezondheidsadvies van de autoriteiten in de directe regio niet is veranderd, begrijpen we dat de situatie in Nederland en de buurlanden aan het veranderen is. We hebben ook rekening gehouden met de groeiende bezorgdheid van exposanten, bezoekers en personeel en de steeds grotere problemen op het gebied van reizen en vervoer.

Nanne Dekking, voorzitter van de raad van bestuur van de TEFAF, zei: "Gezien de recente ontwikkelingen in de regio's rond Maastricht en de toenemende zorgen, vinden wij het niet meer opportuun om door te gaan zoals gepland. We willen onze exposanten, bezoekers en medewerkers bedanken voor hun vertrouwen en steun in deze ongekende situatie. De TEFAF-gemeenschap heeft altijd de beste kunst ter wereld naar Maastricht gebracht en blonk daarin uit. We zijn er trots op getuige te zijn geweest van hoe professioneel en hoe verenigd onze TEFAF-familie tijdens deze beurs en ongekende omstandigheden is."

Annemarie Penn te Strake, burgemeester van de stad Maastricht voegt hieraan toe: "Ik steun en respecteer deze beslissing. We begrijpen dat de onrust groeit door de omstandigheden in de landen van herkomst en de regio's om ons heen. Het is niet meer dan terecht dat er aandacht is voor deze zorg. We zijn trots op onze jarenlange samenwerking met TEFAF en weten dat deze sterke band ons ook helpt in moeilijke tijden."
Geplaatst op 11-03-2020
Share on: