Horeca en corona: sta stil bij nieuwe risico’s

Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs, informeert haar leden en verzekerden over de gewijzigde situatie voor (horeca)ondernemers. Veranderingen in de bedrijfssituatie kunnen gevolgen hebben voor risico’s en verzekeringen.

Adfiz heeft een bericht op haar eigen website geplaatst waarin de organisatie leden en verzekerden informeert over de gewijzigde omstandigeheden van de (horeca)ondernemingen. Wordt de dienstverlening uitgebreid, wordt het roer omgegooid of ligt een (horeca)onderneming stil, dan moet er worden stilgestaan bij de bedrijfsverzekeringen.

Al deze zaken kunnen consequenties hebben voor verzekeringen. Een leegstaand bedrijfspand heeft meer kans op schade door brand en diefstal. De betreffende verzekeraar moet op de hoogte worden gesteld van zo’n (tijdelijke) verandering. De dekking kan door deze gewijzige situatie eventueel worden geweigerd.

Het is belangrijk dat adviseurs (horeca)ondernemers informeren over de gewijzigde omstandigheden. Daarnaast is het verstandig dat adviseurs hun klanten informeren dat zij tijdens de (tijdelijke) leegstand regelmatig de bedrijfspanden dienen te inspecteren. Dit geldt ook voor de aanwezige apparatuur en de apparatuur die medewerkers normaliter op kantoor gebruiken en nu thuis in gebruik hebben. Het is belangrijk bij de verzekeraar te checken of deze nog steeds goed verzekerd zijn. 
Geplaatst op 26-03-2020


Share on: