Exposant TEFAF positief getest op Corona

De TEFAF-organisatie heeft vernomen dat een van de exposanten op maandag 9 maart 2020 positief is getest op het coronavirus. De exposant was op de beurs geweest, die duurde van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 maart, zoals gepland. De exposant had geen symptomen vertoond op de beurs en verliet Maastricht op zondag 8 maart. Op maandag 9 maart is de kunsthandelaar in zijn eigen woonplaats getest op het coronavirus.

Gezondheidsautoriteiten
Er is contact opgenomen met de gezondheidsautoriteiten (VRZL/GGD). Zij hebben de exposant rechtstreeks gecontacteerd en de details van deze zaak onderzocht. Op basis van hun beoordeling vertoonde de exposant geen symptomen op de beurs; hij veroorzaakte dus geen gezondheidsrisico voor de bezoekers of de medewerkers van de beurs. Er is niet bekendgemaakt waar de exposant vandaan komt.

Niet besmettelijk
Frank Klaasen, hoofd van GGD, zei dat "de exposant niet besmettelijk was tijdens zijn verblijf in de TEFAF". In aansluiting op het gezondheidsprotocol en als extra voorzorgsmaatregel zullen de gezondheidsautoriteiten vandaag contact opnemen met het team van de exposanten.

TEFAF
TEFAF Maastricht wordt algemeen beschouwd als 's werelds belangrijkste beurs voor beeldende kunst, antiek en design. Met meer dan 275 prestigieuze handelaren uit 20 landen is TEFAF Maastricht een showcase voor de mooiste kunstwerken die momenteel op de markt zijn.

Vooruitzicht
De TEFAF is van 7 maart tot en met 15 maart in het MECC Maastricht. De TEFAF-organisatie heeft dagelijks en zelfs tot ieder uur contact met de gezondheidsautoriteiten om de situatie te volgen zoals die zich ontwikkelt. Het oordeel van de autoriteiten blijft dat de beurs kan doorgaan zoals gepland. 
 
Geplaatst op 11-03-2020


Share on: