Duisenburgh en NH1816 organiseerden inspirerende lezing met Jur Rademakers

Op woensdag 4 maart organiseerden Duisenburgh financieel advies en NH1816 een inspirerende lezing met gastspreker en internetondernemer Jur Rademakers voor een volle zaal in Theater de Hofnar in Valkenswaard. De opbrengst van deze avond werd volledig geschonken aan het Ronald McDonald Huis Zuid-Oost Brabant.

Jur Rademakers maakte al op jonge leeftijd furore als internetondernemer en werd voor zijn veertigste multimiljonair. Het leven van Jur Rademakers uit Valkenswaard is zeker niet alledaags. Van bergbeklimmen tot ondernemen - hij neemt de ene uitdaging na de andere aan en dat levert een inspirerend verhaal op. ‘7 summits in 1 Year’ is zijn nieuwste en meest bijzondere uitdaging. 

Met een spannende scene uit één van zijn expedities begint Jur zijn verhaal, en hij heeft het publiek meteen in zijn greep. Binnen een jaar de 7 summits, van elk continent de hoogste berg, beklimmen. Slechts elf Nederlanders gingen hem voor en die deden dat niet binnen één jaar.

Het verhaal begint járen voor de start van dit bijzondere project. Over hoe Jur altijd al risico’s wilde én durfde te nemen als kleine jongen en als ondernemer. Een verhaal over dromen omzetten in doelen en deze ook écht behalen. Hoe bedenk je om de 7 summits te gaan beklimmen? En hoe zorg je er uiteindelijk voor dat het ook echt gaat lukken? Tot in detail vertelt Jur over het proces, de weg ernaartoe, over de eerste twee expedities naar de Mount Vinson in Antarctica en de Anconcagua in Argentinië. En ook zijn intensieve voorbereiding op de volgende klim komt aan bod: de Mount Everest waarvoor hij 3 april het vliegtuig in stapt.

Om zijn doel te behalen heeft Jur de juiste mensen om zich heen verzameld. Zo werkt hij nauw samen met specialiste Judith Huysmans die Jur begeleidt in zijn voedings- en leefstijlschema, om de expedities ook fysiek te kunnen afronden. Verder is er één persoon die er áltijd bij is: videograaf Hylke Knot. Hij gaat zelf ook mee op alle expedities en maakt prachtige beelden van Jur, zijn team en de natuur.
Een sterk team is de sleutel tot succes, maar hoe fit Jur ook is en hoe goed zijn voedingsschema ook klopt, op sommige dingen heb je geen invloed. De moeilijkste momenten van de expeditie zoals het missen van zijn vrouw en dochter en het afwezig zijn op kantoor, raken hem dieper dan verwacht. Groot dromen is heel mooi, maar niet altijd gemakkelijk.

Tot slot wordt het publiek nog getrakteerd op een trailer van wat volgend jaar een prachtige documentaire moet worden over deze ultieme uitdaging!

Duisenburgh financieel advies en Nh1816 Verzekeringen waren de organisatoren van het drukbezochte event. Ze hebben de opbrengst van de avond aan het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven geschonken. Er werd hun een cheque van 8.000 euro aangeboden.
 
 
Geplaatst op 07-03-2020


Share on: