Coronavrees slaat toe op Brabantse evenementen

Door de aangescherpte regels rondom het coronavirus worden steeds meer evenementen in Noord-Brabant afgelast. Er is ook sprake van dat de KNVB-wedstrijd PSV-FC Emmen aankomende zaterdag wordt gespeeld zonder publiek.

In het provinciehuis van Brabant zijn bijeenkomsten met meer dan 25 personen met onmiddellijke ingang afgelast of verzet. Deze maatregel om het coronavirus in te dammen geldt in ieder geval tot 16 maart. Het dagelijks bestuur van de provincie heeft dit gemeld op de website. De provincie Noord-Brabant heeft aan medewerkers gevraagd om - als het kan - tot en met maandag 16 maart thuis te werken.  
 

Besmettingsbron
De provincie volgt daarmee de gisteravond gedane oproep van premier Rutte op om zoveel mogelijk te proberen verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Rutte wil dat mensen in Brabant de komende zeven dagen zoveel mogelijk thuiswerken en thuisblijven als ze verkouden of ziek zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu raadde Brabanders die maatregel al eerder aan, omdat het corona-virus zich in vergelijking met andere provincies sneller verspreidt. En onduidelijk is waar die besmetting vandaan komt.
 

Voetbalwedstrijden
De clubs uit de eredivisie komen morgen bij de KNVB bijeen voor een crisisoverleg. In Zeist zal worden gesproken over de maatregelen die moeten worden genomen vanwege het coronavirus. 

Voor komend weekeinde is er een hachelijk programma in de eredivisie. De Brabantse clubs spelen allemaal thuis tegen clubs uit het Noorden, waar nauwelijks mensen besmet zijn met het coronavirus. Het is de vraag of er mét publiek wordt gespeeld, nu de overheid Brabanders heeft verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. 

Update - Dinsdag 10 maart 16:25 uur
Zojuist bereikte ons het bericht dat alle grote evenementen, KNVB-wedstrijden en de Keuken Kampioen Divisie in Noord-Brabant tot en met maandag worden afgelast. 

Bron: Binnenlands Bestuur en KNVB
Geplaatst op 10-03-2020


Share on: