Coronavirus zorgt voor uitzonderlijke omstandigheden

Het coronavirus zorgt voor zeer uitzonderlijke omstandigheden. Aandacht voor mensen en onze samenleving is belangrijker dan ooit. Door de getroffen maatregelen past het totale bedrijfsleven zich in een heel korte tijd aan. SCHADE magazine blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

Verzekeraars, expertise-bureaus, reconditionerings- en herstelbedrijven, advocatenkantoren, betrokken stichtingen, brancheorganisaties en overige branchegerelateerde bedrijven hebben in korte tijd ingespeeld op de ontstane situatie.

Het mag duidelijk zijn dat dit voor alle generaties een nieuwe situatie is. Het vergt veel van ons en heeft consequenties voor ons allemaal. Kijk bijvoorbeeld naar de noodgedwongen annuleringen van branchegerelateerde evenementen of de opschorting hiervan.
Echter, hoe mooi is het om te zien dat er ook positieve kanten aan deze situatie zitten: zoveel saamhorigheid en een enorme snelheid waarmee we allemaal blijken te kunnen schakelen. 

Ook een omschakeling biedt nieuwe kansen. Reframing: zet het onmogelijke om in het mogelijke. In tijden van crisis blijken we goed in staat te zijn om snel een voortvarend beleid uit te voeren. Verder heeft de crisis een onverwacht positief effect op de uitstoot in alle landen (mensen reizen niet meer met de auto naar werk en vluchten blijven aan de grond), wat de vraag oproept of de klimaatcrisis misschien wel bezworen kan worden.

Wij van het SCHADE magazine blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen. De komende periode zullen wij alleen branchegerelateerd nieuws over COVID-19 schrijven, in de overtuiging dat de landelijke en sociale media ons ruimschoots en op alle mogelijke manieren op de hoogte houdt van de overige ontwikkelingen rondom het coronavirus.
  
Laten we positief zijn en vooral ook positief blijven.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen!

Margret wallaard 
Geplaatst op 17-03-2020


Share on: