Ali Shahkarami per 1 april benoemd tot Chief Data Officer AGCS

Met ingang van 1 april is Ali Shahkarami (46) benoemd tot Chief Data Officer. Met deze nieuw gecreëerde rol bij AGCS wil het een 'data first' besluitvormingscultuur creëren. Ali zal wereldwijde data-initiatieven, tools en investeringen op elkaar afstemmen en de data- en analysestrategie van AGCS verder aansturen.

In deze nieuw gecreëerde functie zal Shahkarami verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en de levering van Allianz Global Corporate & Specialty's (AGCS)  datastrategie en zal hij rechtstreeks rapporteren aan AGCS Chief Operating Officer (COO) Bettina Dietsche.

Data en analyse zijn belangrijke drijfveren voor het toekomstige succes van AGCS en vormen een essentieel onderdeel van de transformatiestrategie van het bedrijf. De Raad van Bestuur van AGCS heeft dit erkend met de creatie van de rol van Chief Data Officer om de drive naar een data-eerste beslissingscultuur bij AGCS te leiden.
 
In zijn nieuwe rol zal Shahkarami zich richten op het afstemmen van diverse data-initiatieven, -tools en -investeringen op de bedrijfs- en datastrategie van AGCS en op de datastrategie van Allianz Group. Samen met het AGCS Data Solutions & Architecture-team, dat aan hem rapporteert, zal hij het AGCS-raamwerk voor data governance versterken en uitbreiden om de privacy en getrouwheid van alle gegevens en applicaties te garanderen en ervoor zorgen dat AGCS over de nodige capaciteiten beschikt om bedrijfsklare oplossingen te leveren die de besluitvorming over alle activiteiten informeren en versterken.
 
Ali Shahkarami kwam in 2012 bij AGCS als hoofd van Catastrofe Risk Research, waar hij verantwoordelijk was voor onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten om risico's van door de mens veroorzaakte en natuurrampen vast te leggen. In 2018 stapte hij over naar het digitale incubatorinitiatief van AGCS,  om de Global Capability Lead for Underwriting te worden, waar hij de leiding heeft over activiteiten op het gebied van digitale transformatie van klantgerichte functies. Binnenkort wordt een opvolger voor zijn vorige functie aangekondigd.
 
Voordat hij bij AGCS kwam, bekleedde de Canadese burger verschillende functies als risicomodelmaker en promoveerde hij op Structural Engineering aan de University of British Columbia in Vancouver, Canada.
 
Bettina Dietsche AGCS COO: "Data en analyse zijn van vitaal belang voor ons succes en voor de ondersteuning van onze klanten - niet alleen voor de rapportering en sturing, maar ook om de analytische capaciteiten in Underwriting en Vorderingen en nieuwe inzichten en mogelijkheden te ontdekken. Daarom is het zo belangrijk dat we deze positie hebben gecreëerd met een duidelijk mandaat om onze data-initiatieven vooruit te helpen. Ik wens Ali Shahkarami veel succes in deze belangrijke rol en vertrouw erop dat hij en zijn team zullen helpen om onze data- en analysemogelijkheden verder te versterken.”
 
Geplaatst op 31-03-2020


Share on: