Verzekeraars helpen MKB navigeren door onrust Brexit

Brexit houdt de gemoederen binnen het midden- en kleinbedrijf (MKB) al geruime tijd bezig. Het is hun grootste zorg, volgens GlobalData, een toonaangevend gegevens- en analysebedrijf.

Iets minder dan de helft van de kleine en middelgrote ondernemingen maakte zich in 2019 zorgen over Brexit. 22%* van de kleine en middelgrote ondernemingen is vrij bezorgd, terwijl 24% zich grote zorgen maakt over de impact die de Brexit op hun bedrijf zal hebben. Terwijl het resultaat van de overgangsperiode nog steeds in de lucht hangt, kan het MKB er eindelijk wel op vertrouwen dat Brexit ten einde komt.
 
Yasha Kuruvilla, Associate Insurance Analyst bij GlobalData, geeft commentaar: "De uitkomst van Brexit is een bron van zorgen voor het MKB sinds het referendum. Ongeacht de uitkomst aan het einde van de overgangsperiode, zullen de bedrijven zich volgend jaar opnieuw zorgen maken."
 
In de nasleep van Brexit zal het ondernemingslandschap ongetwijfeld veranderen, en het MKB zal hulp nodig hebben bij het navigeren in deze nieuwe arena. Verzekeraars kunnen extra hulp bieden en doen dat nu al, want 28% van de MKB’ers ontvangt momenteel advies over de bedrijfsstrategie van hun werkgever, een dienst die aan het eind van het jaar meer gebruikt zou moeten worden. Van de 72% van de MKB’ers die dergelijke diensten niet ontvangen, zou 41% dat wel willen.
 
Kuruvilla voegt hieraan toe: "Deze aanvullende diensten die door de verzekeraars worden aangeboden, zullen zeer waardevol worden zodra de overgangsperiode voorbij is. Dit geldt met name als er aan het eind van de overgangsperiode geen handelsovereenkomst is gesloten en deze niet is geratificeerd. Bedrijven zullen in dit geval met een groot aantal nieuwe uitdagingen te maken krijgen en eventuele aanvullende hulp zou zeer op prijs worden gesteld. Verzekeraars die deze diensten aanbieden, zouden in de nabije toekomst nieuwe klanten kunnen aantrekken."
 
*De onderzoeksgegevens zijn ontleend aan GlobalData's 2019 UK SME Insurance Survey.
 
Geplaatst op 07-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: