Verzekeraars gaan coronavirus uitsluiten van evenementendekking

Bedrijven die een annuleringsverzekering voor evenementen willen afsluiten, zullen geen dekking meer krijgen bij een nieuwe uitbraak van het coronavirus, aldus de industrie. De verzekeraars haasten zich om de epidemie uit te sluiten van hun polissen.

De Grand Prix van Shanghai en het mobiele wereldcongres in Barcelona behoren tot de sportevenementen en grote conferenties die worden geannuleerd als gevolg van het virus, dat inmiddels al meer dan 1300 levens heeft geëist, voornamelijk in China.
Organisatoren van evenementen die al een epidemische dekking hebben, kunnen wel aanspraak maken op annulering als gevolg van het coronavirus, op voorwaarde dat het evenement zou plaatsvinden in een land dat onderworpen is aan reisverboden of beperkingen op openbare bijeenkomsten, zo zeggen bronnen uit de industrie.
 
Veel bedrijven sluiten de extra epidemiedekking niet af, maar grote evenementen willen dit eerder laten opnemen, zeggen de verzekeraars.
Voor organisaties en bedrijven die nu muziek-, sport- of handelsevenementen plannen, voor bijvoorbeeld een evenement over 2 jaar, zal er geen dekking meer zijn. 

Hoewel niet alle organisatoren extra epidemische dekking afsluiten, zullen de verliezen aan annuleringsverzekeraars waarschijnlijk al meer dan 100 miljoen euro zijn. Grote verzekeraars als Zurich en Lloyd's of London underwriter Hiscox hebben gezegd dat ze tot nu toe geen significante financiële impact van het virus verwachten.
 
Bron: Reuters
Geplaatst op 15-02-2020

Volgende >


Share on: