Nissan stopt productie in Japanse fabriek vanwege coronavirus

Nissan Motor Co (7201.T) gaat de productie in zijn fabriek in Kyushu, zuidwestelijk Japan, tijdelijk stopzetten als gevolg van het coronavirus. Nissan is de eerste autofabrikant die de productie in Japan gaat stilleggen vanwege leveringstekorten van onderdelen uit China.

De productie van ongeveer 3.000 voertuigen wordt hierdoor vertraagd. Hieruit blijkt hoe afhankelijk fabrikanten zijn van China, de op twee na grootste economie van de wereld.
 
De Kyushu-fabriek van Nissan produceert diverse modellen, waaronder de Serena minibus voor de Japanse markt en de Rogue SUV crossover, de best verkochte auto van Nissan in de Verenigde Staten. Het heeft een jaarlijkse capaciteit van 530.000 voertuigen.
 
Twee productielijnen in de fabriek in Kyushu worden op 14 februari stilgelegd en een andere lijn die voornamelijk auto's voor de export produceert, wordt op 17 februari stilgelegd.
 
De uitbraak van het coronavirus - door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een wereldwijde noodsituatie op gezondheidsgebied - heeft de Chinese productie verstoord en dat heeft gevolgen voor fabrieken in het buitenland.
 
In Zuid-Korea hebben Hyundai Motor (005380.KS), Kia Motors (000270.KS) en Renault-dochteronderneming RSM allemaal sluitingen aangekondigd onder verwijzing naar een verstoring van de levering van onderdelen uit China.
 
 
Geplaatst op 11-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: