Juan Christoffels sluit zich aan bij expertisebureau Arntz | van Helden

Schade-expert Juan Christoffels is per 1 januari 2020 onder de naam JPE Maritime BV voor zichzelf begonnen. Vanuit deze besloten vennootschap werkt hij als schade-expert op marine-gerelateerde verzekeringsschaden exclusief voor technisch expertisebureau Arntz | van Helden. Daarnaast verstrekt hij onder eigen noemer als consultant technische adviezen aan rederijen en bedrijven.

Algemeen directeur van Arntz | van Helden René van Dijk geeft aan verheugd te zijn dat Juan zich exclusief aan Arntz | van Helden heeft verbonden. “Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is onze portefeuille erg gegroeid. Wij hebben immers Halyard Survey en Halyard Risk en Krijgsman Expertises | Taxaties overgenomen en kunnen er met de huidige werkdruk wel een senior expert bij gebruiken. We verwelkomen Juan dan ook met open armen”, aldus Van Dijk.


Juan Christoffels, die tot 1 december 2019 als directeur verbonden was aan BMT Netherlands, is inmiddels 21 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Christoffels: “Ik ben altijd in loondienst geweest. Heb lange dagen gemaakt. En nu heb ik gekozen voor mijn vrijheid. Ik vind het prettig om mijn tijd en werkzaamheden zelf te kunnen indelen. Dat is de belangrijkste reden waarom ik voor mezelf ben begonnen. Bovendien kan ik nu zelf kiezen welke werkzaamheden ik wel of niet oppak. René van Dijk en ik kennen elkaar nog van de opleiding Scheepswerktuigkunde. We komen elkaar regelmatig tegen, onder andere omdat we beiden in het branchebestuur Scheepvaart en Techniek van het NIVRE zitten. 


Toen René onlangs aangaf dat er veel werk is binnen de afdeling Marine zijn we in gesprek gegaan. Ik zie onze samenwerking als een win-win situatie. Als eenmansbedrijf zal ik moeilijk voet aan de grond krijgen bij verzekeraars. Daarentegen denk ik dat het voor Arntz ook een goede zaak is om iemand met veel ervaring in het team te hebben. Wij zijn qua kennis wel aan elkaar gewaagd. Ik ken de jongens van Arntz | van Helden goed. We hebben een klik, iets wat ik belangrijk vind. Daarnaast kan ik bij Arntz | van Helden precies de werkzaamheden oppakken die ik het liefst doe. Mijn hart ligt namelijk bij complexe technische schades. Arntz | van Helden is immers een van de grotere expertisebureaus gespecialiseerd in Marine, waardoor er gegarandeerd meer dan voldoende werk voor mij ligt.”

Geplaatst op 28-01-2020

< VorigeVolgende >


Share on: