Renate Hemerik benoemd tot voorzitter VNA

Vrijdag 6 december heeft de algemene ledenvergadering van de VNA Renate Hemerik unaniem benoemd tot voorzitter. De ledenvergadering is van mening dat Renate Hemerik in deze rol de VNA de komende jaren verder kan brengen in de dynamische en uitdagende tijden die de sector voor de boeg heeft.

Renate Hemerik, tot nu toe directeur van de VNA: “Het bestuur heeft mij gevraagd om de voorzittersrol te gaan invullen. Dat is een compliment en tegelijkertijd een heel grote uitdaging die ik met veel plezier en passie oppak.”

“De autoleasebranche is op weg naar een nieuw wenkend perspectief, waarin zij een grote rol kan gaan spelen in de invulling van vernieuwde mobiliteit. Want dat de mobiliteit in Nederland gaat veranderen is zeker. Het is hooguit de vraag hoe. Waar autoleasemaatschappijen vroeger met een klant praatten over de keuze tussen een benzine- of dieselauto, stelt de klant ons vandaag de dag de vraag hoe hij zijn totale mobiliteitsbeleid het beste kan invullen. Dat betekent andersoortige vraagstukken, zowel voor de leasemaatschappijen, als voor ons als branchevereniging. Maar dat betekent ook een pro-actievere rol voor de VNA. Ik hoop dan ook in mijn nieuwe rol als voorzitter meer deuren voor de sector te openen, slimme verbindingen te leggen en strategische samenwerkingen aan te gaan die de sector verder kunnen brengen in de dynamische en uitdagende tijden die zij voor de boeg heeft. Want waar onze sector (goed voor 53% van alle nieuwverkoop in Nederland) nu een belangrijke schakel is in een groener, zuiniger, slimmer en veiliger wagenpark, ben ik ervan overtuigd dat we die belangrijke schakel in de toekomst zijn voor wat betreft de invulling van integrale duurzame mobiliteit!”
Geplaatst op 09-12-2019


Share on: