Nieuwe benoemingen voor Lex Kloosterman en Bianca Tetteroo binnen Achmea

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders hebben de aandeelhouders gisteren ingestemd met de benoeming van Lex Kloosterman tot lid van de Raad van Commissarissen van Achmea. Daarnaast is Bianca Tetteroo met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur.

Bianca Tetteroo trad in 2009 in dienst bij Achmea en is sinds medio 2015 lid van de Raad van Bestuur. Zij is binnen de RvB verantwoordelijk voor Zilveren Kruis, Achmea IT, Achmea Pensioenservices, Achmea Investment Management en Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Lex Kloosterman volgt Joke van Lonkhuijzen op, die dit voorjaar terugtrad als commissaris. Zijn benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Lex Kloosterman beschikt over ruime ervaring in bestuurlijke en toezichthoudende functies in de financiële sector. Na de voltooiing van zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden werkte hij achtereenvolgens bij ABN AMRO, Fortis en Rabobank. 

De Raad van Commissarissen van Achmea bestaat nu uit: Aad Veenman (voorzitter), Wim de Weijer (vicevoorzitter), Jan van den Berg, Petri Hofsté, Roelof Joosten, Lex Kloosterman, Mijntje Lückerath, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.

Geplaatst op 17-12-2019

< VorigeVolgende >


Share on: