Bromfietsverzekeringen relatief duur

Brom- en snorfietsen worden veel vaker gestolen dan motoren en auto´s. Verzekeringen die diefstal van een bromfiets dekken zijn daarom duur. Zo duur zelfs, dat je er in drie jaar tijd meer premie voor hebt betaald dan je brommer nog waard is. Dit blijkt uit het meest recente Special Item van MoneyView dat gaat over fiets- en bromfietsverzekeringen.

Voor jonge bestuurders zijn de verzekeringspremies vaak nog hoger. De verleiding is groot om de brommer daarom te verzekeren op naam van een van de ouders. Als het kind schade veroorzaakt terwijl hij of zij niet als regelmatig bestuurder geregistreerd staat bij de verzekeraar kunnen de gevolgen groot zijn. Verzekeraars hanteren in die gevallen een extra eigen risico of verhalen een aanzienlijk deel van de schade op de verzekeringnemer. Het extra eigen risico kan oplopen tot € 5.000. Enkele aanbieders vergoeden de schade zelfs helemaal niet. Hierdoor komt de aansprakelijkheid voor schade aan derden óók bij de jongere bestuurder te liggen. 
Méér over de fiets- en bromfietsverzekeringen leest u in het MoneyView Special Item van deze maand dat te downloaden is via www.specialitem.nl.


MoneyView heeft voor het eerst de MoneyView ProductRating opgesteld voor verzekeringen van fietsen en brom- en snorfietsen. 

ProductRating Voorwaarden Fietsverzekeringen

Vijf sterren voor de voorwaarden van fietsverzekeringen zijn verdiend door ANWB (Blijven Fietsen Verzekering) en Unigarant (Doorlopende Fietsverzekering). 

ProductRating Voorwaarden Bromfietsverzekeringen
Bij de benchmark van voorwaarden voor bromfietsverzekeringen komt Centraal Beheer als winnaar uit de bus voor de dekking van zowel WA, Beperkt casco als Volledig casco en krijgt daarom in alle dekkingscategorieën vijf sterren.

 

Geplaatst op 16-12-2019

< VorigeVolgende >


Share on: