Auto importeren uit Duitsland

Het kan elke autobezitter gebeuren: een ongeluk. Zelf ben je ongedeerd, maar je auto heeft schade. In sommige gevallen is de schade nog te repareren, en kan je na de reparatie snel weer door. In andere gevallen wordt de auto total-loss verklaard. Dit houdt in dat de auto niet meer te repareren is, of dat de reparatie meer zal gaan kosten dan de dagwaarde van de auto. Het laatste komt vooral voor bij oudere auto’s.

Een nieuwe
Indien je auto total-loss is verklaard is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Nu is het natuurlijk mogelijk om via verkoopsites op zoek te gaan, of om een bezoek te brengen aan de lokale autodealer. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om zelf een auto te importeren vanuit Duitsland. Vooral jonge auto’s zijn bij de oosterburen vaak beduidend goedkoper dan in ons eigen land. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om zelf een Duitse auto te importeren. 


Zelf een auto importeren
Het importeren van een auto uit Duitsland kan financieel zeer gunstig zijn, maar er zitten wel kosten aan verbonden waar je rekening mee moet houden. Er moeten namelijk invoerkosten voor de auto betaald worden, maar vaak moet er ook nog een deel van de BPM worden voldaan. Het zelf importeren van een auto is dus iets ingewikkelder dan het lijkt. 


Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die de kosten van het importeren van je auto voor je kunnen berekenen. Sommige bedrijven kunnen zelfs het hele importproces van je overnemen, zodat je niet tegen onverwachte financiële tegenvallers aanloopt.  


Overige kosten
De kosten van het importeren van een Duitse auto houden helaas niet op bij de invoerrechten en de BPM. Ook moet er rekening gehouden worden met vervoerskosten, het aanvragen van een tijdelijk kenteken, en kosten voor het aanmelden van de auto bij de RDW. Alles bij elkaar zijn er dus vrij veel aspecten waar rekening mee gehouden moet worden als je een Duitse auto importeert. Het kan in veel gevallen de moeite waard zijn om het importproces uit handen te geven. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van Duitse auto’s kunnen vaak veel sneller de benodigde stappen doorlopen, en kunnen van tevoren aangeven wat de totale kosten kunnen zijn. Zo kom je niet voor onverwachte uitgaven te staan en kun je eerder genieten van je nieuwe auto.  


Zelf een auto importeren uit Duitsland is dus minder simpel dan het lijkt. Gelukkig zijn er voldoende bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat je flink bespaart op je nieuwe bolide. 
Geplaatst op 10-12-2019


Share on: