Een korte terugblik op het FERMA congres in Berlijn

Van 17 tot en met 20 november was het FERMA congres in Berlijn. Het evenement is door veel Nederlandse branchegenoten bezocht. Pieter Bakker van de Troostwijk Groep blikt terug op de dagen in Berlijn.

De Dutch Evening, georganiseerd door VNAB in het Holland Insurance House op zondagavond, heeft het congres voor Nederlanders een vliegende start gegeven. Het absolute hoogtepunt van de avond was zonder twijfel het optreden van rising star Samantha Steenwijk, de inmiddels bekende zangeres uit The Voice of Holland van seizoen 2017/2018.
 
Voor ArcaLaudis (het internationale netwerk van de Troostwijk  Groep) was dit jaar een bijzondere FERMA, het was de eerste keer zonder het gezicht van kartrekker Marcel Juliard, de in 2018 overleden collega van de Troostwijk Groep.
Dit jaar heeft steun en toeverlaat Mariëtte Niënhaus, event manager @Holland Insurance House, ervoor gezorgd dat de ArcaLaudis stand haar rol als ontmoetingsplaats voor alle aanwezige Nederlanders heeft kunnen voortzetten.
 
De congresdagen waren voor veel bezoekers gevuld met afspraken en presentaties. De avonden zorgden gelukkig voor de nodige afleiding. Zo stond de maandagavond vooral in het teken van feesten die door verschillende bedrijven werden aangeboden en die verspreid waren over de hele stad. De partygangers werden - heel comfortabel - door bussen van het ene naar het andere feest in Berlijn gebracht. 
 
De dinsdag was een drukke en intensieve beursdag en werd in de avond door de meeste bezoekers op gepaste wijze afgesloten met een uitstekend diner in goed gezelschap. Woensdag zat het er alweer op en reed of vloog iedereen weer naar huis.
 
Pieter Bakker: “Het blijft bijzonder om te zien hoe de Nederlandse delegatie zichzelf op een internationaal evenement manifesteert. Wij zijn trots daarvan deel uit te mogen maken. Daarom kijken wij nu al uit naar het komende FERMA congres dat over twee jaar in Kopenhagen plaatsvindt. Wij hopen over twee jaar als ArcaLaudis en Troostwijk Groep weer zo'n zelfde bijdrage te kunnen leveren aan de Nederlandse inbreng als in de afgelopen jaren."
 
Geplaatst op 24-11-2019

Volgende >


Share on: