100 vrouwen te gast op de 6e bijeenkomst van LetselVrouwen

Gisteren was alweer de 6e bijeenkomst van LetselVrouwen. Ook dit jaar vond de bijeenkomst plaats bij Hofmans Letselschade in Amsterdam. LetselVrouwen is een informele netwerkorganisatie voor vrouwelijke professionals in de letselschadebranche en is een platform voor vrouwen die werkzaam zijn in de verschillende disciplines van het vakgebied.

Foto vlnr: Ellen van den Berg, Nadia Haase, Annemiek van Reenen-ten Kate, Ellis Verhoeven, Francie Peters en Diny de Neef

De LetselVrouwen werden ontvangen door de dames van de organisatie en de bijeenkomst begon zoals gebruikelijk met een netwerkborrel waarbij een goed glas wijn werd geschonken. 

Annemiek van Reenen-ten Kate (Hofmans Letselschade) heette alle dames van harte welkom en gaf aan dat het evenement sinds haar bestaan voor de eerste keer was 'uitverkocht'. Via een bijeenkomst bij het Nivre is de organisatie op het idee gekomen om de spreekster Maria Genova en schrijfster van o.a. het boek Komt een vrouw bij h@cker uit te nodigen. 

Francie Peeters (de Bureaus) sprak aansluitend over het ontstaan van het idee voor een netwerkclub, die ontstond tijdens een lunch op Valentijnsdag 2014. Annemiek van Reenen-ten Kate en Diny de Neef (Hofmans Letselschade), Francie Peters en Ellen van den Berg (de Bureaus), Ellis Verhoeven van (Letselschade.com) en Nadia Haase (KBS Advocaten) bespraken met een goed glas wijn bij de lunch, dat het goed zou zijn om de contacten tussen de diverse vrouwelijke professionals in de letselschade op een informele basis te verstevigen. LetselVrouwen werd een feit en in september 2014 vond de eerste bijeenkomst plaats. 
 
Spreekster Maria Genova, journaliste en schrijfster van o.a. Komt een vrouw bij de h@cker vertelde dat niet de computers de zwakste schakel bij de beveiliging van gegevens zijn, maar de mensen die er mee werken. Maria gaf tijdens de bijeenkomst een aantal voorbeelden van wat er kan gebeuren door menselijk toedoen. Ze vertelde schrijnende verhalen over rechtzaken die zijn gevoerd door gedupeerden, die jarenlang voortslepen met alle ellende van dien, maar ook hilarische voorbeelden waar je in het dagelijks leven niet bij stilstaat. Hierdoor werden de  deelnemers bewust gemaakt van de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging gaf een tips hoe hacken te voorkomen. 

LetselVrouwen is niet-commercieel van opzet en wordt gefinancierd door alle oprichters. Om de organisatie van het evenement controleerbaar en financierbaar te houden, is er geen open inschrijving maar worden alle deelnemers persoonlijk uitgenodigd. Zo wordt ook de juiste mix van deelnemers in het oog gehouden. De genodigden kunnen laagdrempelig in contact komen met (collega) schadebehandelaars, arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs, managers, herstelcoaches, schade-experts, advocaten en mediators uit het vakgebied.  

Elk jaar is er weer aanwas van nieuwe vrouwen. Dit jaar was het voor de eerste keer uitverkocht en waren er honderd dames!  Inmiddels geheel volgens traditie, werd de muziek tijdens de avond verzorgd door DJ Fleur.  Eerdere edities van LetselVrouwen gingen over het netwerken zelf en het leveren van de perfecte pitch, de impact van de uiterlijke presentatie in het zakelijke contact, vrouwelijk leiderschap en het ‘vrouwenhart’. 

Maria Genova gaat in de volgende uitgave van het SCHADE magazine waarin een cyberspecial wordt opgenomen een column schrijven. Ontvangt u nog geen SCHADE magazine dan kunt zich nu nog abonneren zodat u het cybernummer ontvangt.

Geplaatst op 27-09-2019

Volgende >


Share on: