Op pad met een elektrische step, check vooraf je verzekering

Elektrische step huren op vakantie? Check of je wel verzekerd bent. Het lijkt steeds normaler te worden in de Europese steden: met een elektrische step je vakantiebestemming verkennen. Automatisch rol je langs de Eiffeltoren, de Spaanse Costa en in Stockholm ‘step’ je snel van het ene naar het andere museum. Maar wat als je tijdens het steppen te druk bent met je omgeving en je rijdt per ongeluk een voorbijganger van de sokken?


Niet verzekerd vanuit je reis- of aansprakelijkheidsverzekering
Als je tijdens het steppen schade aanricht bij een ander, dan krijg je deze schade niet vergoed vanuit je reisverzekering of je aansprakelijkheidsverzekering. Als je dus (in het ergste geval) iemand invalide stept, ben je behoorlijk de sjaak. Je bent dan zelf volledig verantwoordelijk voor alle schade en de bijbehorende kosten. Maar gelukkig zijn er wel organisaties die een verzekering aanbieden. Dit is alleen niet altijd de standaard. Check dus altijd of én hoe je verzekerd bent, voordat je je met de step op de openbare weg begeeft. 


Zelf naar de eerste hulp?
Val je zelf van deze bijzondere bromfiets en kom je ongelukkig terecht? Maak je dan geen zorgen over de kosten van het bezoek aan het plaatselijke ziekenhuis. Je zorgverzekering dekt de medische kosten in het buitenland tot aan het Nederlandse tarief. Is dit hoger? Dan vult je reisverzekering dit verder aan. Mocht er iets gebeuren, neem dan wel eerst contact op met de alarmcentrale van je verzekeraar. Zij vertellen je in welk ziekenhuis je terecht kunt, zodat je de kosten hiervan vergoed krijgt. 
Hoe huur je een elektrische step? 
Een e-step is ideaal en vaak snel geregeld. Je kunt ze huren bij verschillende shops. Dan betaal je meestal per dag. Veel organisaties werken met mobiele apps. De steps staan op verschillende plekken door de stad en met de app haal je ze letterlijk van het ‘slot’. Ben je bij de volgende toeristische trekpleister? Dan zet je de step weer netjes terug in de daarvoor bestemde zones. Het aantal gestepte minuten wordt van je creditcard afgeschreven. 

Bron: Independer

Geplaatst op 15-08-2019

< VorigeVolgende >


Share on: